Business basketball liga u devetom kolu rušila rekorde

24. veljače 2020.

Foto: BBL

U subotu 22. veljače 2020. odigrane su utakmice devetoga kola druge sezone Business basketball league. Dvojica će igrača zasigurno pamtiti ovo kolo: Marin Pavelić (Inspekt) i Petar Hodak (E&Y), no krenimo redom od prve utakmice i prvoga rekorda.

U prvoj utakmici devetoga kola, onoj između ekipa Inspekt i Inter-net, srušen je rekord lige u broju poena. Riječ je o sjajnom Marinu Paveliću (40 poena), igraču iz nove ekipe ove sezone (Inspekt) i sigurnom kandidatu za MVP-a regularnoga dijela sezone. Lakoća postizanja koševa fascinantna je, a na Youtube kanalu Business basketball league može se pogledati snimka triju 'projektila', njegovih triju trica (od 11 koliko ih je zabio u utakmici protiv Inter-neta). Inspekt je pobijedio rezultatom 60:46, a za MVP-a utakmice proglašen je, logično, Marin Pavelić (Inspekt).

BBL

Ekipa Pevex (bivši Pevec Roosters) doživjela je svoj drugi poraz. Nakon poraza u drugom kolu od najbolje ekipe ove sezone, ekipe E.ON, i Končar je uspio prekinuti niz Pevexovih pobjeda. Svladali su ih rezultatom 59:42, i to bez svog ponajboljega igrača Tonija Lončara. Za MVP-a je proglašen Vedran Primorac (Končar) (12 poena).

E.ON je upisao svoju sedmu pobjedu, učvrstio svoju poziciju prvoga mjesta te još jednom svima glasno poručio: "Obranit ćemo naslov prvaka!". Za MVP-a utakmice proglašen je Ante Jukić (18 poena). Izjavu je dao Ivan Morić, jedan od ponajboljih nositelja fantastične igre ekipe E.ON, te zaključio da su, unatoč manje briljantnoj igri od one na koju su navikli, zasluženo pobijedili ekipu PwC Hrvatska 65:40.

Ernst&Young došao je do svoje četvrte pobjede. Vjerojatno je i njih iznenadila Zagrebačka filharmonija jer su se, unatoč tome što se po konačnom rezultatu možda ne čini tako, držali nevjerojatno dobro. Pomoglo im je zasigurno i pojačanje utjelovljeno u liku Marija Bilića, ali E&Y ipak je pokazao da nisu slučajno prošle godine bez poraza bili sve do finala. Za MVP-a utakmice proglašen je Petar Hodak (E&Y) koji je, svega par sati nakon što je Marin Pavelić oborio rekord lige u broju postignutih poena, srušio taj rekord s nevjerojatnih 45 poena. Utakmica je završila rezultatom 86:54 za E&Y.

U subotu 29. veljače 2020. igrale su se zaostale utakmice drugog i sedmoga kola.

ljestvica

P.hr/K.S.