Burilović: Društvena odgovornost i poslovni uspjeh idu ruku pod ruku

14. rujna 2021.

Predsjednik HGK Luka Burilović posjetio je tvrtku Messer Croatia Plin, tržišnog lidera u proizvodnji i distribuciji tehničkih i medicinskih plinova u Hrvatskoj.

"Messer je ogledni primjer kompanije koja svoj uspjeh gradi na održivosti i društvenoj odgovornosti, a upravo to su trendovi kojima će se cijeli poslovni svijet morati okrenuti u budućnosti. Stabilno poslovanje brojnih sektora počiva na sigurnoj distribuciji njihovih proizvoda – od obrade čelika i metala, sve do kemijske, prehrambene i automobilske industrije. No, posebno se važnim pokazala Messerova uloga u opskrbljivanju naših bolnica kisikom i pripadajućom opremom za vrijeme pandemije. Tu se najbolje vidjelo da društvena odgovornost i poslovni uspjeh idu ruku pod ruku", poručio je Burilović dodavši kako je održivo poslovanje važna odrednica djelovanja i HGK za naredno razdoblje.

Robert Mustač, predsjednik Uprave Messer Croatia Plina, kazao je kako su zastupljeni u gotovo svim granama industrije i da opskrbljuju velike hrvatske kompanije poput INA-e, Plive te gotovo svih brodogradilišta.

"U doba pandemije bili smo pred velikim iskušenjem kako opskrbiti sve bolnice medicinskim kisikom, ali zahvaljujući entuzijazmu svih djelatnika i tehnološkoj potpori korporacije, uspjeli smo zadovoljiti sve potrebe hrvatskog tržišta za vrlo važnim sredstvom protiv COVID-a 19", izjavio je Mustač.

Burilović Messer

Foto: HGK

Zbog povoljnoga geografskog položaja isporučuju tehničke i medicinske plinove u susjedne države, ponajprije u Sloveniju, a određene količine plasiraju i u Mađarsku, Srbiju te Bosnu i Hercegovinu.

"Budući da su naši proizvodni kapaciteti iskorišteni 100 posto, u srednjoročnom razdoblju gradit će se proizvodno postrojenje za proizvodnju tehničkih i medicinskih plinova na lokaciji Zaprešić", najavio je Mustač napomenuvši da uz održivi razvoj kontinuirano rade i na uštedama energije, pa stoga novom pogonu planiraju instalirati solarne panele jačine 3 – 5 MW.

Messer Croatia Plin ima postrojenja za razlaganje zraka, skladišti i transportira plin u cisternama ili bocama te također može proizvoditi plinove na samome mjestu primjene. Zapošljavaju 208 djelatnika na šest proizvodnih lokacija.

P.hr/I.G.