Brodosplitov Monet u floti prestižnoga operatera

21. kolovoza 2019.

Foto: Brodosplit

U flotu brodova jednog od najcjenjenijih europskih putničkih operatera engleske tvrtke Noble Caledonia nedavno je ušao Brodosplitov elegantni krstaš Monet u vlasništvu Brodosplit Plovidbe, nakon što je potpisan ugovor za najam za seriju krstarenja Jadranom i Egejem 2020. godine.

Noble Caledonia vodeći je svjetski operater za krstarenja malim brodovima. Ako ste jedni od onih kojima su privlačni veliki turistički brodovi koji ugošćuju tisuće putnika, tada, naravno, ovo nije brod za vas. No, ako više volite neformalnu i toplu atmosferu sličniju ugođaju privatne jahte u kombinaciji s programom putovanja posvećenom otkrivanju i opuštanju, ne morate tražiti dalje.

MonetFoto: Brodosplit

Monet je uređen getsbijevskim interijerom i palubama s mnogo sjedećeg prostora za čitanje i opuštanje. Nosi ime francuskoga impresionističkog slikara Oscara Claudea Moneta, čijim je vjernim reprodukcijama ispunjen cijeli javni prostor i kabine za putnike. Knjižnica nudi paletu knjiga i časopisa, a otvoreni bar & lounge, prema željama putnika, postaje i ugodno mjesto za opuštanje i ples. Kako ne biste gubili naviku vježbanja tijekom putovanja, na brodu se nalazi opremljena teretana sa zavidnim brojem modernih sprava za vježbanje.

Dug je 68 metara i glavne pogonske strojeve Caterpillar ukupne snage 1.000 kW koji mu omogućavaju brzinu od 13 čvorova. U 30 kabina može se smjestiti 60 putnika o kojima brigu vodi 27 članova posade. Sve kabine su klimatizirane, imaju minibar, telefon, LED TV i Wi-Fi internet.

 

MonetFoto: Brodosplit
P.hr/K. Sočković