Braća Pivac će u BiH graditi novi pogon

23. listopada 2020.

Foto: Braća Pivac

Potpisivanjem ugovora između Grada Ljubuškog i Mesne industrije Braća Pivac Čitluk, nekretnine Gornje brdo u Hrašljanima, površine 5.856 četvornih metara i Gaj u Cernu površine 16.052 četvorna metra prenesene su u vlasništvo Mesne industrije Braća Pivac. U zamjenu je Grad Ljubuški postao vlasnik nekretnine Gornje brdo, površine 9.978 četvornih metara, a također je u gradski proračun uplaćena razlika u tržišnoj cijeni predmetnih parcela, u skladu s procjenom ovlaštena sudskog vještaka, navodi se u priopćenju tvrtke.

Početak je to realizacije investicije koju Mesna industrija uskoro planira u Bosni i Hercegovini. Kompleks u gospodarskoj zoni Mostarska Vrata – Cerno prostirat će se na više od 20.000 četvornih metara, a obuhvatit će proizvodne pogone za obradu i preradu mesa s popratnim odjelima. U pogonu će biti zaposleno minimalno pedesetak djelatnika.

"Investicijom u Ljubuškom cilj nam je, nakon Hrvatske, i na područje BiH proširiti svoju ambicioznu poslovnu priču koja obuhvaća sve aspekte proizvodnog procesa – od pogona rasijecanja, preko prerade, proizvodnje mesnih prerađevina, sušare pa sve do transporta i maloprodaje. Pritom je važno istaknuti da će ovo ulaganje, uz razvoj proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta, ujedno pridonijeti gospodarskom razvoju Ljubuškoga i cijelog ovoga kraja. Zato cijenimo povjerenje koje je Grad Ljubuški ukazao našim poslovnim planovima, koje ćemo nastojati realizirati u najkraćem mogućem roku, na obostranu dobrobit", komentirao je Ivica Pivac, direktor Mesne industrije Braća Pivac.

Baš kao i u proizvodnim pogonima Grupe Pivac na području Hrvatske, i u pogonu koji će se graditi u Ljubuškom prioritet će biti odvijanje tehnološkog procesa proizvodnje po najvišim standardima, u skladu s međunarodnim normama kvalitete i sigurnosti.

Pivac kaže da će tržištu ponuditi proizvode iznimne kvalitete, temeljene na načelima HACCP-a, certifikatima EN ISO 9001:2008 i IFS International Food Standarda.

"Primjenjujemo najmodernije tehnologije proizvodnje svježeg mesa i prerađevina te kontinuirano ulažemo u modernizaciju, nabavu nove opreme, strojeva i transportnih vozila. Ovakvu poslovnu politiku nastavljamo i kada je u pitanju širenje djelatnosti na područje BiH. Daljnjim ulaganjima u proizvodne kapacitete i maksimalnom uporabom domaće sirovine cilj nam je postati još veći pokretač razvoja gospodarstva na ovim prostorima", zaključuje Ivica Pivac.

P.hr/I.B.