Boris Mikšić otvara novu tvornicu u Baranji

13. rujna 2022.

Foto: EcoCortec

Tvrtka EcoCorteca, u vlasništvu Borisa Mikšića, najavila je da početkom listopada otvara tvornicu za preradu polimera, površine 1.000 četvornih metara. U novoj tvornici proizvodit će se Cortecov patentirani VpCI aditiv za zaštitu od korozije, što će pridonijeti samoodrživosti proizvodnje kompanije. U sklopu tvrtke nalazi se i pogon za recikliranje.

"Hrvatsku smo posljednjih godina pozicionirali kao glavni strateški centar u Europi za ekološku tehnologiju zaštite od korozije. Postali smo jedan od glavnih centara korporacije Cortec, što je i bio moj cilj kada sam davne 2004. počeo ulagati u našu zemlju. Naša korporacija iz svojih kapaciteta, u koje spadaju EcoCortec, logistički i proizvodni centar u Splitu te uredi u Zagrebu, opskrbljuje Cortecovim proizvodima tri kontinenta", rekao je Mikšić. 

Zgrada će biti opremljena najnovijom opremom za recikliranje otpada u nove materijale. To će rezultirati smanjenjem odlaganja potencijalno korisnih materijala i smanjenjem potrošnje svježih sirovina te potrošnje energije. Ovaj model kružnoga gospodarstva bitno smanjuje onečišćenje zraka i vode, navodi se u priopćenju tvrtke.  

Nova tvornica imat će skladišta za sirovine i gotove proizvode.

EcoCortec- tvornica br 2  Foto: EcoCortec

Tvrtka je također nedavno kupila novu visokotehnološku liniju za ekstruziju filma za proizvodnju patentiranih biorazgradivih ESD filmova za rastuće tržište električnih vozila. Instaliran je i novi stroj za izradu vrećica na roli koji će omogućiti još širi asortiman proizvoda u više dimenzija.   

"Ovim proširenjem EcoCortec će postati najveća tvornica za proizvodnju zelenih ekoloških folija i vrećica u Europi. Odličan proizvod, uhodani tim i jasna vizija zaslužni su za naš uspjeh. Od svojih skromnih početaka u Hrvatskoj uspjeli smo se nametnuti kao lider u Europi i šire. Moja je misija brendiranje Hrvatske kao centralne točke u ovom dijelu svijeta za nove tehnologiju ove vrste", zaključuje Boris Mikšić.

Kompleks tvornica bioplastike u Belom Manastiru EcoCortec  specijalizirane su za proizvodnju 'zelenih' folija za pakiranje. Iz tvornica u Baranji i Dalmaciji opskrbljuje se cijela Europa, ali i Azija i SAD.

Mikšićeva je tvrtka opskrbljivač antikorozivne zaštite za najveće svjetske automobilske proizvođače.

P.hr