Bolt u novu uslugu investira više od 150 milijuna kuna

4. svibnja 2021.

Markus Villig/Foto: Bolt

Bolt u pokretanje vlastite usluge dijeljenih automobila Bolt Drive ulaže gotovo 20 milijuna eura. Nova usluga, koja će biti dostupna na području Europe a za koju će se pilot-projekt provesti u Estoniji, omogućava korisnicima kratkoročni najam automobila pomoću postojeće aplikacije Bolt.

Vodeća europska platforma za mobilnost u jednoj aplikaciji nudi usluge dijeljenih automobila, prijevoza te najma romobila i električnih bicikala. Uz to što korisnici jednim dodirom ekrana mogu brzo i jednostavno unajmiti automobil, Boltova usluga im istodobno omogućuje da budu manje ovisni o osobnim automobilima, potičući i alternativne načine prijevoza na kratkim udaljenostima.

Ekološki održivija opcija prijevoza

"Osobni automobili glavni su uzročnik problema urbanog prijevoza kao što su protočnost prometa, emisija štetnih plinova u atmosferu te zauzimanje prostora u gradovima. Boltova je misija pomoći ljudima da se odreknu osobnih automobila pružajući im kvalitetnu alternativu", kaže Markus Villig, CEO u Boltu.

Villig također naglašava potencijale prikladnije, cjenovno pristupačnije i ekološki održivije opcije prijevoza kojom možemo promijeniti svoje navike i model posjedovanja vlastita automobila zamijeniti prijevozom na zahtjev.

"To već činimo za kratka i srednja putovanja. Bolt Drive sada pokriva ostatak slučajeva uporabe automobila, bilo da je riječ o odlasku u trgovački centar ili vikend-putovanju izvan grada. Naši će korisnici u bilo kojem trenutku imati pristup automobilu putem postojeće aplikacije koju već rabe za romobile, e-bicikle i prijevoz", dodaje Villig.

Bolt Drive jednostavna je usluga dijeljenih automobila koja korisnicima omogućava da unutar aplikacije Bolt provjere dostupnost najbližih vozila te rezerviraju svoj automobil. Vožnju mogu započeti mobilnim otključavanjem automobila i završiti je bilo gdje u gradu zadržavajući se u području naznačenom u aplikaciji. Najveća je prednost korištenja ovom uslugom oslobođenje plaćanja parkinga i goriva, navodi se u priopćenju Bolta.

I.B./P.hr