Bira se najljepši advent u Hrvatskoj

6. siječnja 2022.

Foto: Studio Sarson

Na Facebook stranici gradonačelnik.hr-a u izbor za najljepši advent uključilo se 36 gradova i 8 općina, a glasovanje se provodi do 12. siječnja u ponoć.

Preko 48 tisuća lajkova, 3.000 dijeljenja i doseg veći od 600 tisuća brojke su koje je u prva dva dana postigao novi projekt gradonačelnik.hr-a - Izbor za Najljepši advent u Hrvatskoj.

Po broju lajkova kao uvjerljivi favorit za sad se nametnuo Grad Osijek sa svojim Adventom, a u prvih deset najpopularnijih su još adventi iz Vinkovaca, Slavonskog Broda, Varaždina, Šibenika, Opatije, Đakova, Karlovca, Pule i Samobora.

"Izbor je izazvao fantastičan interes i angažman na Facebooku, što nas izuzetno veseli jer nam je to bio i cilj - omogućiti gradovima i općinama koji su se potrudili oko svojih advenata da rezultate tog truda, rada i ulaganja predstave što široj javnosti. Svi znamo za nekoliko velikih i sad već etabliranih advenata, no ovaj izbor pružio nam je priliku otkriti još mnoštvo prekrasnih advenata i u ostalim gradovima i općinama", ističu s gradonačelnik.hr-a i pozivaju sve građane da se uključe i svojim lajkovima podrže svoje favorite.

U utrci sudjeluje 36 gradova i 8 općina: Bakar, Belišće, Crikvenica, Čazma, Delnice, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Hvar, Karlovac, Kutina, Labin, Lepoglava, Metković, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Opuzen, Osijek, Pleternica, Poreč, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Slavonski Brod, Sveta Nedjelja, Šibenik, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar i Zlatar, te općine Čepin, Ernestinovo, Farkaševci, Jasenice, Mače, Medulin, Tar-Vabriga i Vir.

P.hr/I.G.