Besplatni pregledi akni diljem zemlje

5. siječnja 2022.

Foto: estetica.hr

Akne su jedna od najčešćih kožnih bolesti današnjice i doista su rijetke osobe koje se bar jednom u životu s njima nisu susrele. Najčešće se pojavljuju na licu, a nastaju zbog začepljenja žlijezdi lojnica sebumom. Takvim nakupljanjem nastaju prištići ili bubuljice, kako ih kolokvijalno zovemo.

Javljaju se u nekoliko oblika, a najučestalije su takozvane obične ili akne vulgaris, koje u najvećem broju pogađaju tinejdžere. No, akne se mogu pojaviti i u svim drugim dobnim skupinama – procjenjuje se da jedan od petero odraslih u dobi između 25 i 44 godine ima akne, a gotovo polovica svih odraslih žena ima blage do umjerene akne.

Upravo zbog njihove velike raširenosti, ali i zbog ozbiljnih sociopsiholoških problema koje akne mogu stvoriti kod pacijenata, portal estetica.hr u suradnji s hrvatskim dermatolozima, tijekom siječnja i veljače 2022. organizira nacionalnu akciju #pokazise (Pokaži se), posvećenu borbi protiv jedne od najučestalijih kožnih bolesti današnjice – akni.

Više od 50 dermatologa iz 17 hrvatskih gradova – Crikvenice, Čakovca, Daruvara, Dubrovnika, Ivanić-Grada, Karlovca, Metkovića, Ploča, Poreča, Pule, Rijeke, Solina, Splita, Velike Gorice, Vinkovaca, Zadra i Zagreba – u navedenom će razdoblju u svojim ordinacijama i poliklinikama obaviti više od 200 besplatnih pregleda i konzultacija u vezi s rješavanjem problema akni.

Termin je moguće rezervirati putem linka, a rezervacije će biti otvorene sve do popunjavanja predviđenog broja termina.

Besplatni pregled akni u sklopu akcije #pokazise uključuje dijagnosticiranje stanja kože lica te savjetovanje o eventualnom liječenju. Svaki daljnji tretman, odnosno propisana terapija, nisu dio ove akcije.

 

 

P.hr/I.G.