Bellabeat u pet godina postao modni wellness brend

12. travnja 2019.

Bellabeat

Bellabeat modni wellnes brend osnovali su Urška Sršen i Sandro Mur 2014. godine i od tada rastu i bilježe svjetske uspjehe. Bellabeat stvara pametne i dizajnerske proizvode za žene, a kojima pomoću tehnologije mogu lako pratiti i poboljšati stanje svog organizma i aktivno pridonijeti svome zdravlju.

Bellabeat se vodi inovacijama te je nakon lansiranja pametnog nakita pod nazivom Leaf, a koji dolazi u nekoliko stilski izbrušenih varijanti, lansirao niz proizvoda kao što je Spring, pametna boca za vodu s umjetnom inteligencijom, te kao posljednji Time, pametni ručni sat čistog i elegantnog dizajna.

Dobar posao započeli su prodajom svojih prvih pametnih uređaja vlastitim kanalima putem web-shopa, a njihovo početno tržište bile su Sjedinjene Američke Države. Odnedavna naglasak stavljaju i na europsko tržište, uključujući i Hrvatsku. Krajem 2018. uspješno su lansirali svoje proizvode u Velikoj Britaniji te polako ušli u tradicionalne lance maloprodaje poput poznatoga trgovačkog lanca John Lewis i Selfridges pa se Bellabeatovi pametni uređaji sada mogu kupiti i na odabranim prodajnim mjestima.

Bellabeatovi proizvodi su u Hrvatskoj dostupni na web-shopu, ali i na prodajnim mjestima A1 Hrvatska, Mobis i Hoću knjigu, a iz Bellabeata poručuju kako i dalje proširuju svoju prodajnu mrežu. Nedavno su uspostavili suradnju s Croatia Airlinesom pa će se ovi inovativni proizvodi moći kupiti i na njihovim letovima, a možemo očekivati i daljnja širenja u lancu maloprodaje.

Bellabeat Leaf jedan je od najpopularnijih pametnih komada nakita za žene na svijetu. Dizajniran je da ženama pomogne u borbi sa svakodnevnim stresom te da u kombinaciji s Bellabeatovom aplikacijom prati dnevne parametre organizma kako bi se što bolje mogle suočiti s mogućim posljedicama napornoga radnog dana. Odnedavno proizvode i novu pametnu bocu Spring dizajniranu radi uvođenja hidratizacije u način života. Spring bežično bilježi unos vode i pruža prilagođene podsjetnike da redovito i dovoljno pijete na temelju osobnih podataka o životnom stilu korisnice.

Najnoviji Bellabeatov proizvod jest ručni pametni sat koji izgleda poput klasičnoga elegantnog i profinjenoga analognog sata. Njegovo kućište skriva pametnu srž koja mobilnoj aplikaciji dojavljuje sve bitne pokazatelje pa podsjeća korisnike da su predugo neaktivni, vode računa o ciklusu te predlaže meditativne tehnike.

Bellabeat trenutno radi na sljedećem inovativnom proizvodu koji će biti predstavljen 2020. kao velika nadogradnja na postojeće proizvode. 

Uvijek sam bila znatiželjna i stalno sam tražila prilike za učenje i unapređivanje, kaže Urška Sršen. "Imala sam sreću odrastati uz predivne snažne žene, svoju majku i tetu. Njihove životne priče inspirirale su me na odvažan život. Danas sam presretna i zahvalna što je moj život točno takav kakvim sam ga priželjkivala. I dalje tražim i nalazim inspiraciju u ženama koje s lakoćom nose težinu života na svojim plećima, svako jutro ustaju s osmijehom, daju sve od sebe i naprave najviše od života čak i kad svi ostali pomisle da je nemoguće. Takvim ženama neizmjerno se divim", zaključila je Urška Sršen.

Krešimir Sočković