Beer Squad - pivo s konopljom, aronijom i vinom

11. ožujka 2019.

Beer Squad

Jeste li za pivo? A ono s aronijom, vinom ili konopljom? U svojoj manufakturi proizvode ga dečki iz Beer Squada. Iako se čini kako je Beer Squad još samo jedan u nizu craft pivskih brendova u Hrvatskoj, to zasigurno nije tako.

Inovativni mladi dvojac osmislio je craft piva koja, uz neodoljiv izgled ambalaže i etikete te boje piva, privlače pažnju svojim zdravstvenim svojstvima. Beer Squad nudi pivo koje neće ostaviti ravnodušnom osobu koja brine o svome zdravlju, a ujedno želi uživati u svim već postojećim prednostima piva. Spoj vrhunskog craft piva pojačan je industrijskom konopljom, aronijom ili crnim vinom te prirodnim bojama poput klorofila ili boje iz opne crnoga grožđa.

Ivan Kolar, suvlasnik ove craft pivovare, ističe kako varijente piva s indijskom konopljom već postoje u svijetu. "No pivo s aronijom i vinom u svijetu nismo uspjeli pronaći. Upravo zahvaljujući činjenici da u pivo stavljamo zdrave sastojke, vjerujem da ćemo njegovom ponudom ostvariti visoke ciljeve", kaže Kolar.


Cannabeer, Aroniabeer, Winebeer – sva ta pive sadrže u sebi najjače antioksidanse i sastojke isključivo iz prirode koji pozitivno utječu na mentalne funkcije mozga, čiste tijelo od toksina i teških metala, povoljno utječu na krvnu sliku, sprečavaju taloženje plaka na krvnim žilama te pružaju prirodnu zaštitu od raka. 
"Velika je konkurencija u svijetu craft piva i mnogo je onih koji ih proizvode na klasičan i prepoznatljiv način. Naša je želja da budemo prepoznatljivi upravo u niši piva sa zdravim sastojcima. Za takve proizvode uvijek ima interesa", dodaje Kolar.
Cannabeer je pivo koje sadrži ekstrakt iz cvijeta industrijske konoplje te prirodnu boju klorofila.
Aroniabeer je narančasto pivo s dodatkom matičnog soka aronije, prepoznatljivog okusa i prirodne boje. Okus ovog piva neodoljivo podsjeća na specifičnu trpkost aronije koja je u ovom proizvodu uspješno zamijenila dio hmelja. Winebeer je tamno pivo s dodatkom crnog vina te prirodnom bojom iz opne crnoga grožđa. Upravo ta boja puna je zdravstvenih svojstava.
"Nije nam u planu da ova naša piva završe u svakom kafiću ili restoranu. Kako je riječ o premium i drukčijem proizvodu, ciljamo na mjesta za ljubitelje piva, koja daju neku dodanu vrijednost. Jednako tako već postoji interes i iz inozemstva te vjerujem da ćemo tamo uskoro poslati prve boce", zaključuje Kolar.
Svi oni koji vole craft piva, sada imaju nova tri koja moraju kušati. A dečki iz Beer Squada svoj inovativni proizvod trebaju im učiniti dostupnim. 

Krešimir Sočković