AZTN pokrenuo postupak protiv Iločkih podruma

4. lipnja 2019.

Foto: Iločki podrumi

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja protiv Iločkih podruma pokrenula je upravni postupak radi utvrđivanja iskorištavanja značajne pregovaračke snage nametanjem nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

AZTN će u upravnom postupku ispitati sve elemente sadržaja i realizacije poslovnih odnosa prerađivača grožđa Iločki podrumi s njegovim dobavljačima grožđa.

Iz Agencije ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili pak prerađivača ne znači nužno utvrđivanje povrede Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, već je Agencija obvezna u postupku utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti, odnosno konkretne dokaze koji potvrđuju indicije koje su bile razlog za pokretanje postupka.

Na temelju konačno utvrđenoga činjeničnog stanja Agencija će donijeti meritornu odluku, navodi se u objavi uz napomenu kako zbog zaštite poslovnih tajni, AZTN ne može komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.

Iz Agencije najavljuju i da će odluku kojom okončavaju pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.

 

P.hr/I.G.