Austrijska tvrtka SeneCura ulazi na hrvatsko tržište zdravstvene njege

9. rujna 2020.

Foto: Pixabay

SeneCura sa sjedištem u Beču kupnjom tvrtke Severović, dosadašnjeg 100-postotnog vlasnika doma za starije osobe, ulazi i na hrvatsko tržište. Riječ je tvrtki koja ima više od 20 godina iskustva u području skrbi za starije u Austriji, Češkoj, Sloveniji i Švicarskoj.

"Odlučili smo kupiti Dom Severović jer želimo ponuditi kvalitetnu njegu starijim osobama u Hrvatskoj prema našim najvišim standardima. Vrlo dobra kvaliteta poslovanja u Domu Severović uvjerila nas je da je kupnja bila izvrsna prilika za ulazak na hrvatsko tržište. Također, vjerujemo da je naše dugogodišnje iskustvo u uspostavljanju i upravljanju ustanovama za zdravstvenu zaštitu i njegu dobra osnova za uvođenje uspješnoga koncepta na nova tržišta, uključujući i Hrvatsku", objašnjava predsjednik Uprave SeneCura Anton Kellner.

Glavna smjernica u povećanju broja domova za SeneCure jest postizanje najbolje kvalitete skrbi, a u tvrtki smatraju kako je to osnova na kojoj djeluju individualni domovi za starije koji su u vlasništvu tvrtke.

SeneCura-dom u Austriji   Foto: SeneCura

"Slijedimo koncept poštovanja svojih štićenika i osiguravamo kvalitetu njihova života pod našom skrbi. Budući da smo svjesni osjetljivosti pružanja usluge skrbi i njege starijih osoba, veliku pažnju posvećujemo i komunikaciji sa svojim štićenicima, njihovim voljenima, zaposlenicima i lokalnim zajednicama", ističe Kellner.

Dom Severović, s kapacitetom od 148 kreveta, nalazi se u Novakima Bistranskim, 15 minuta sjeverno od Zagreba.

"Integracija Doma Severović u SeneCura grupu odvija se najprije u smjeru upoznavanja s internim radnim procesima, a zatim u smjeru prilagođavanja standardima SeneCura grupe, koji će također biti usklađeni s propisanim nacionalnim normama. Prema našem dosadašnjem iskustvu, priča svakog doma koji integriramo u svoju Grupu različita je, pa je stoga potreban individualan pristup integraciji", rekla je Jasna Krijan, direktorica domova za starije osobe SeneCura u austrijskoj Koruškoj, koja će biti odgovorna i za njihovo poslovanje u Hrvatskoj, navodeći kako će svi sadašnji zaposlenici zadržati svoja radna mjesta.

 

 

P.hr/I.G