Atos Hrvatska novi partner za implementaciju rješenja SAP BBD

29. studenoga 2021.

Foto: SAP

Hrvatska podružnica tvrtke Atos početkom studenoga postala je SAP-ov partner za implementaciju rješenja SAP Business ByDesign. Riječ je o novom SAP-ovu sustavu za upravljanje poslovnim informacijama (ERP), namijenjenom srednjim i malim tvrtkama, koji pruža znatnu konkurentsku prednost i omogućava brzu prilagodbu promjenama na tržištu.

Atos je SAP-ov dugogodišnji globalni partner koji će ulaskom u novu nišu donijeti srednjim i malim tvrtkama koristi SAP-ovih rješenja. Rješenje SAP Business ByDesign pokriva sva važnija poslovna područja počevši od odnosa s korisnicima i ljudskih resursa, poslovne inteligencije do financija, kontrolinga, upravljanja projektima, nabave, proizvodnje, prodaje i marketinga.

Uporaba aplikacije, koja se nalazi u oblaku i rabi kao internetska usluga, iznimno je jednostavna, odvija se putem intuitivnoga korisničkog sučelja, ima ugrađenu podršku i funkciju samousluživanja zaposlenika, što dodatno poboljšava njegovu uporabu.

Ugrađena analitika, izvještavanje o svim navedenim poslovnim područjima, pretraživanje podataka i jasan tok dokumenata osiguravaju postizanje potpune transparentnosti poslovanja. SAP Business ByDesign izvrsno je prilagođen za rad na svim platformama, od osobnih i prijenosnih računala do tableta i pametnih mobitela.

"Vjerujemo da će partnerstvo SAP-a i Atosa na području tržišta malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj našim klijentima pružiti ne samo inovativne tehnologije koje će dovesti do potpune digitalne transformacije, već i pouzdanu podršku i kompetenciju koja će ih voditi na tome putu. Sretna sam što mogu čestitati Atosu za ovu inicijativu te sam uvjerena da će oni biti pozitivan čimbenik u potpori ovoga tržišnog segmenta", komentirala je Anita Lacmanović, generalna direktorica SAP-a u Hrvatskoj.

Anita Lacmanović Anita Lacmanović / Foto: SAP 

Hrvatski se poslovni sektor sastoji pretežno od manjih i srednjih tvrtki, a prema novijim statistikama njihov udio veći je od 90 posto. Mali i srednji poduzetnici na gospodarstvo zemlje utječu ne samo svojim brojnošću već i vještinom stvaranja novih radnih mjesta. Prema podacima Svjetske banke, na rastućim se tržištima čak sedam od deset novih radnih mjesta pojavljuje u malim tvrtkama koje stvaraju i do 40 posto bruto domaćeg proizvoda.

"Nakon više desetljeća uspješne suradnje sa SAP-om, tijekom kojih je Atos u Hrvatskoj implementirao rješenja kao što su SAP ERP, SAP S/4HANA ili SAP Sales Cloud, odlučili smo postati SAP-ov partner za Business ByDesign namijenjen tvrtkama koje se nalaze na putu digitalne transformacije. Vjerujemo da srednjim i malim tvrtkama možemo pomoći unaprijediti poslovanje implementacijom novog cloud rješenja sa standardiziranim poslovnim procesima", dodao je Sandi Marušić, direktor Atosa u Hrvatskoj.

Sandi Marušić Sandi Marušić / Foto: Atos 

Atos Hrvatska jedan je od najdinamičnijih sistem-integratora i pružatelja IT usluga s ekspertizom u raznim područjima poslovanja, poput nabave, proizvodnje i distribucije, uz iskustvo rada u svim industrijama – od telekomunikacija, javnog sektora, maloprodaje do proizvodnje i transporta. Tvrtka ima sveobuhvatan portfelj rješenja i pruža usluge konzaltinga, implementacije, integracije i outsourcinga, utemeljene na snažnom lokalnom timu i globalnoj ekspertizi.

P.hr/I.G.