Async Labs od startupa do uspješne tvrtke

12. rujna 2020.

Specijalizirana platforma za procjenjivanje kvalitete različitih tvrtki i spajanje s klijentima Clutch provela je analizu hrvatske tvrtke Async Labs. Zahvaljujući pozitivnim recenzijama i ocjenama klijenata u kategorijama vještine, brzine i predanosti, Async Labs prepoznata je kao jedna od najboljih hrvatskih agencija za razvoj softvera, a u ovoj godini dodijeljena im je i titula jedne od top development tvrtki na svijetu.

Async Labs brzorastuća je digitalna agencija sa sjedištem u Zagrebu koja se bavi razvojem i programiranjem IT rješenja, digitalnim marketingom te konzaltingom u domeni blockchain-tehnologije.

Iza ove priče o uspjehu stoje njeni osnivači Alen Huskanović i Luka Klancir, koji su prije tri godine krenuli u samostalne poslovne vode kao mala startup kompanija. Iako su u svibnju prošle godine imali tek četiri zaposlene osobe, računajući i njih dvojicu, u samo godinu i pol broj zaposlenih porastao je na 21.

Zbog povećanog opsega posla krajem 2019. godine povećali su i marketinški tim, pa klijentima sada nude cjelokupnu uslugu, od razvoja ideje i softvera do podrške digitalnim marketingom.

Zanimljivo je kako su IT tvrtke jedne od rijetkih koje su najbezbolnije prošle tijekom razdoblja lockdowna, štoviše, u Asyncu kažu da utjecaj krize nisu ni osjetili, već su tijekom prve polovice 2020. imali posla više nego ikada.

Mada se kao tvrtka brzo razvijaju, cilj im je kontroliran, postupan i kvalitetan rast, a naglasak je na pozitivnoj energiji, entuzijastičnom timu i proaktivnoj radnoj etici bez obzira na broj zaposlenih.

P.hr/I.G/F.M.