Apple predstavio nove uređaje s velikim kamerama

11. rujna 2019.

Foto: Apple

Apple je predstavio novu liniju svojih iPhonea na svom godišnjem događanju. Novi iPhone 11 predstavlja unaprijeđenu kameru, zvučnike i novi brži procesor. Novi flagship-uređaj iPhone 11 Pro ima još i napredniju kameru i softver za snimanje, no i veliku grbu na kojoj se nalaze tri kamere na stražnjem dijelu telefona koja se znatno ističe na Appleovim do sada dizajnerski jako ispoliranim uređajima. I dalje telefoni imaju zub na prednjoj strani koji smanjuje veličinu ekrana, no novi su ekrani iskorak u odnosu na prethodne. Predstavljeni su i novi iPad i novi pametni sat Apple Watch. 

Istovremeno Apple je predstavio svoj online sustav za videoigre Apple Arcade koja će biti ponuđena kupcima 19. rujna kao i Apple TV+ udrugu koja će se pokrenuti 1. studenoga, i to za mjesečnu pretplatu od po 4,99 dolara mjesečno. Niskom cijenom trebao bi ozbiljno konkurirati Netflixu, Disneyju i Amazon Primeu. 

Najveći izazov za ovog proizvođača elektroničkih uređaja i zabavnih sadržaja jest interes kupaca u sljedećim mjesecima, o kojem će ovisiti pozicija tvrtke na tržištu.

Krešimir Sočković