Andreas Rörig novi predsjednik Uprave E.ON-a Hrvatska

14. siječnja 2021.

Andreas Rörig/Foto: E.ON

S početkom godine Andreas Rörig postao je predsjednikom Uprave E.ON-a Hrvatska, jedne od vodećih energetskih tvrtki u Hrvatskoj, koja također posluje u Sloveniji.

Rörig je u grupi E.ON proveo 12 godina na različitim upravljačkim pozicijama. Nakon rada za E.ON u Bruxellesu i u tvrtki E.ON Njemačka, pridružio se središnjici E.ON-a u Essenu 2016. godine, prvo kao potpredsjednik za održivost, a potom kao viši potpredsjednik za održivost i zdravlje, sigurnost i okoliš.

"Nakon osam godina poslovanja u Hrvatskoj kontinuirano smo rasli, od opskrbljivača energentima do današnjega vodećeg pružatelja inovativnih rješenja za čistu energiju i energetsku učinkovitost. Sada započinje puna integracija u grupu E.ON, jednog od najvećih operatora europskih energetskih mreža i pružatelja naprednih rješenja za više od 50 milijuna kupaca širom Europe. Uz podršku naše grupe, a zajedno s našim kupcima i partnerima nastavljamo graditi novi energetski svijet za održivu budućnost te dalje razvijati našu hrvatsku organizaciju", kaže Rörig.

Iz E.ON-a poručuju da su kao tvrtka aktivni upravo na područjima koja će odrediti uspjeh transformacije europskoga energetskog sustava, a to su pametne distribucijske mreže i inovativna rješenja za kupce.

P.hr/I.B.