Ambicijom i upornošću do najmodernijeg centra maslinovog ulja

17. studenoga 2021.

Foto: Pixabay

S ciljem stvaranja vizualnog identiteta kvalitete hrvatskih proizvoda i usluga temeljenih na dugogodišnjem iskustvu i znanjima te razvojno-istraživačkom radu, invenciji, kreaciji i tradiciji, Hrvatska gospodarska komora prije 24 godine pokrenula je projekt vizualnog označavanja hrvatskih proizvoda i usluga. Na taj ih način želi dodatno predstaviti i afirmirati, kako bi glas o kvalitetnim domaćim proizvodima - hrvatskoj kvaliteti i izvorno hrvatskim proizvodima - lakše našao put do srca domaćih, ali i stranih potrošača.

Označavanje pomaže kupcima u prepoznavanju proizvoda, koji se odlikuju natprosječnom kvalitetom, poručuju iz Hrvatske gospodarske komore. Time se, kažu, izravno pomaže hrvatskom gospodarstvu te se nastoje brendirati ne samo proizvodi i usluge nego i zemlja u cjelini.

U Hrvatskoj trenutno 201 gospodarski subjekt nosi znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. Znakova kvalitete ukupno je 353, od čega 283 znaka Hrvatska kvaliteta i 70 znakova Izvorno hrvatsko. Kako su gospodarski subjekti sve svjesniji važnosti i ovakve vrste brendiranja, ove brojke neprestano rastu.

Znak Hrvatska kvaliteta priznanje je hrvatskom proizvođaču i proizvodu, a ujedno i jamstvo potrošaču da je riječ o proizvodima i uslugama koji predstavljaju sam vrh svjetske ponude u svojoj klasi i zadovoljavaju najviše zahtjeve kvalitete, koje potrošači mogu kupovati s punim povjerenjem. Točnije, označavanje proizvoda pomaže kupcima u prepoznavanju proizvoda koji se odlikuju natprosječnom kvalitetom.

Znak Izvorno hrvatsko nose visokokvalitetni hrvatski autohtoni proizvodi i usluge koji su nastali kao rezultat dugogodišnje tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacija ili invencija. Ovaj znak potvrđuje posebnu vrijednost - riječ je o natprosječno kvalitetnim proizvodima i uslugama s neponovljivim i jedinstvenim osobinama.

U Šibensko-kninskoj županiji znakovima Hrvatska kvaliteta označeni su proizvodi dviju tvrtki.

Naturalis

Tvrtka Naturalis osnovana je 2002. godine sa sjedištem u Civljanima u Šibensko-kninskoj županiji. Od samog osnutka u stopostotnom je privatnom vlasništvu. Tijekom cijele godine tvrtka ima najmanje 20 zaposlenih, dok se u sezoni broj zaposlenih udvostručava. Svi zaposleni iz okolnih su mjesta: Vrlike, Kijeva, Knina, Sinja i dr. Tvrtka djeluje uglavnom na hrvatskom tržištu, a manjim dijelom na tržištu BiH. Njihov brend prirodne izvorske vode Cetina nositelj je znaka Hrvatska kvaliteta.

Cetina ,voda Foto: Naturalis

Vodice

Tvrtka Vodice bavi se izgradnjom i rekonstrukcijom objekata visokogradnje i niskogradnje, prodajom građevinskog materijala te izgradnjom i prodajom stanova za tržište.

Uvidjevši potrebe lokalnih maslinara za suvremenom uljarom koja bi udovoljila zahtjevima za preradu maslina suvremenim mehaničkim hladnim postupkom i proizvodnjom ulja najviše ekstra djevičanske kvalitete, a vođena ljubavlju prema maslini i maslinovom ulju, tvrtka je odlučila stvoriti najveći i najmoderniji centar maslinovog ulja na Mediteranu.

U svom Centru maslinovog ulja "Sveti Ivan" tvrtka godinama proizvodi svoja ulja, istodobno poštujući sve osnovne preduvjete za kvalitetu maslina na oko 1.000 stabala vlastitih nasada i pridržavajući se stalnoga ključa svoga uspjeha u postizanju iznimno visoke kvalitete, a koji leži u pravilnom i neprekinutom propisanom procesu sljedivosti proizvodnje.

Sv Ivan, oblica Foto: Sveti Ivan 

Visoko i učestalo nagrađivana ulja Sv. Ivan rezultat su stručno provedene realizacije vizije o stvaranju maslinovog ulja koje će svojom ekstra kvalitetom biti konkurentno na svjetskim tržištima.

Prilikom stvaranja ekstra djevičanskih ulja posebna pažnja pridaje se pomnom odabiru vremena berbe, pravodobnoj preradi ploda, hladnom načinu proizvodnje, kontinuiranom usavršavanju postrojenja uljare i edukaciji visokomotiviranih zaposlenika i stručnjaka te suradnji s talentiranim vanjskim suradnicima u daljnjem razvoju brenda ove tvrtke.

Njihova ekstra djevičanska maslinova ulja Sv. Ivan višesortno te Sv. Ivan oblica nositelji su znaka Hrvatska kvaliteta.

Znakovi kvalitete

 

P.hr