Novi uspjeh Altproa u poslu s Indijskim željeznicama

28. travnja 2021.

Foto: Altpro

Altpro i njegov indijski partner Sigma Rail službeno su postali prvi potpuno odobreni dobavljači brojača osovina u Indijskim željeznicama prema najnovijim tehničkim specifikacijama.

Brojač osovina BO23 na indijskom je tržištu od 2018. godine, nakon što su uspješno odradili sva potrebna ispitivanja i pribavili sve potrebne certifikate kao tzv. dobavljač u razvoju u 2019. godini.

S obzirom na vrijeme, brojač osovina BO23 bio je posljednji od trenutnih brojača osovina koju su Indijske željeznice usvojile na popis razvojnih dobavljača gdje se još uvijek nalaze svi ostali OEM-i.

Kako je priopćeno iz zagrebačke tvrtke, od 21. travnja Altpro i Sigma Rail jedini su i potpuno odobreni dobavljači prema najnovijim specifikacijama Indijskih željeznica te im to daje konkurentsku prednost na indijskom tržištu.

Indijske željeznice jedna su od najpropulzivnijih željezničkih mreža na svijetu s više od 120.000 kilometara pruga i kontinuiranim rastom. Otprilike 7.000 stanica širom mreže svakodnevno opslužuje više od 13 milijuna putnika. Prema programu Vizija 2024., Indija će postati jedno od najvećih tržišta signalno-sigurnosnih sustava na svijetu.

P.hr/I.G.