Algebrinim studentima hrvatska i britanska diploma

26. siječnja 2022.

Mislav Balković/ Foto: Visoko učilište Algebra

Uspješnim završetkom vrednovanja programa i institucije Algebra je postala strateški partner jedne od najstarijih sastavnica Sveučilišta u Londonu. Zahvaljujući međuinstitucionalnoj suradnji koju su dogovorili Goldsmiths, University of London i Visoko učilište Algebra, brucoši koji upisuju studije ove godine moći će u Zagrebu studirati po UK i EU standardima te na taj način steći istodobno hrvatsku i britansku diplomu.

Suradnja dviju institucija otvara brojne mogućnosti domaćim i stranim studentima kojima će britanska diploma biti značajno pristupačnija, ali ih i dodatno motivirati da odaberu Hrvatsku kao svoju akademsku destinaciju te svojim znanjima i vještinama u budućnosti podupru rast i održivost hrvatskoga gospodarstva.

"U suradnji s kolegama iz Algebre osigurali smo da akademski programi zadovoljavaju najvišu kvalitetu i standarde, da budu dinamični, slijede razvoj industrije te rezultate najnovijih istraživanja i naprednu praksu održavanja nastave. Uvjereni smo da će studenti uživati u iskustvima učenja koja ovi vrhunski akademski programi uključuju, a koja će ih opremiti vještinama uz koje će napredovati u digitalnom i kreativnom sektoru i donositi toliko željeni napredak u svojim zajednicama", rekla je profesorica Elisabeth Hill, zamjenica rektorice Goldsmithsa.

Frances Corner, Mislav BalkovićFoto: Visoko učilište Algebra

Algebrini studenti će već od akademske godine 2022./2023. moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara po programima koje je vrednovalo jedno od 500 najboljih svjetskih sveučilišta. Studenti koji se odluče za ovu mogućnost pohađat će kolegije na engleskom jeziku. Uvjeti za upis jednaki su uvjetima koji se provode za upis studija na hrvatskom jeziku, uz obveznu provjeru znanja engleskoga.

"Visoko učilište Algebra dobilo je u dva ciklusa audita sustava osiguravanja kvalitete, koje je proveo AZVO, najviše moguće ocjene i certifikate kvalitete. Naša visokorazvijena kvaliteta bila je svojevrsna ulaznica u razgovore s Goldsmithsom i zalog za ovaj veliki uspjeh koji smo ostvarili. Tijekom procesa vrednovanja svojih studijskih programa dodatno smo se uvjerili i u kvalitete svojih partnera iz Londona što nas je potaknulo da već u tekućoj akademskoj godini započnemo provoditi dvostruko ocjenjivanje svih ispita te pružanje razvojno orijentirane povratne informacije studentima nakon svake provjere znanja. Ti i drugi pristupi koje smo usvojili, a koji su djelomice i razlogom zbog kojeg je i dalje britansko visoko obrazovanje u samome svjetskom vrhu, postali su i naša norma u provedbi studijskih programa", istaknuo je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra. 

Goldsmiths University of London kampus 700x500
 Foto: Goldsmiths University of London

Cilj je ove suradnje povećati broj studenata koji studiraju na engleskom jeziku i pridonijeti jednom od strateških ciljeva razvoja Algebre, koji predviđa 2.300 upisanih studenata do kraja 2026., od čega barem 500 stranaca. Iako je cijena ovakvog studija nešto viša od prosječne cijene studija u Hrvatskoj, iz perspektive roditelja i studenata to znači da uz znatno manji financijski iznos te bez troškova boravka u iznimno skupoj sredini studenti stječu dvije cijenjene diplome institucija koje izrazito dobro kotiraju među hrvatskim odnosno britanskim poslodavcima, kažu u Algebri.

 

P.hr/I.G.