Algebra dodijelila vrijedne stipendije za MBA program

31. svibnja 2021.

Foto: Algebra

Završnim predstavljanjem prijavljenih kandidata i timskim radom na zadatku te potom i proglašenjem najuspješnijih stipendista okončan je stipendijski natječaj Visokog učilišta Algebra, u sklopu kojega su kandidati imali priliku osvojiti pune i djelomične stipendije za jedini MBA program e-Leadershipa na širem području na kojem su svi nastavni moduli prožeti temama digitalne transformacije i industrijske revolucije 4.0.

Algebra je najboljim kandidatima ponudila stipendije ukupne vrijednosti veće od pola milijuna kuna.

U sklopu ovogodišnjeg natječaja dodijeljena je jedna puna stipendija, jedna stipendija u iznosu od pola školarine te deset djelomičnih stipendija. Iako su prijave na stipendijski natječaj bile pojedinačne, tijekom stipendijskog dana kandidati su se natjecali u timovima, pa su tako, uz individualne, i članovi triju najbolje plasiranih timova također osvojili djelomične stipendije za MBA studij u Algebri.

Kandidati, podijeljeni u timove, odmah nakon natjecanja glasali su za nastupe drugih timova i rješenja poslovnog izazova koja su im se najviše svidjela. Članovi pobjedničkog tima Arima One osvojili su stipendije za MBA program u iznosu od 35.000 po kandidatu, drugoplasiranom timu Running Cord ponuđene su stipendije u iznosu od 30.000 kuna po budućem polazniku, dok su trećeplasiranome timu Divas dodijeljene stipendije u iznosu od 25.000 kuna po svakom kandidatu.

Algebra MBA stipendijsko natjecanje foto 2 Foto: Algebra 

Najvrijednije nagrade, punu stipendiju za MBA program u iznosu od 135.000 kuna te sve preostale ovogodišnje djelomične stipendije, žiri će dodijeliti i ponuditi odabranim kandidatima nakon daljnje analize pojedinih nastupa u idućim danima zbog kompleksnosti ocjenjivanja i sadržajno vrlo dobrih predstavljanja kandidata i njihovih rješenja projektnog zadatka.

"Vjerujemo da se naša vizija nadogradnje klasičnog MBA studija temama u vezi s digitalnom transformacijom i industrijskom revolucijom 4.0 svake godine, sa svakom novom generacijom studenata, sve više ostvaruje. Veliki interes kandidata i za ovogodišnji stipendijski natječaj te sjajni uspjesi koje danas u poslovnoj sferi i svojim karijerama postižu naši prijašnji kandidati, trenutačni polaznici i diplomanti, pokazuju da je ovaj MBA program uspješno odgovorio na izazov obrazovanja te vještine rukovođenja i upravljanja, ali i da ih je inspirirao za kreativnu primjenu digitalnih tehnologija s ciljem digitalne transformacije poslovanja njihovih tvrtki. Svim stipendistima čestitamo na osvojenim stipendijama i vjerujemo da su one korak prema značajnom napredovanju u njihovim karijerama", naglasio je Arsen Šolić, rukovoditelj poslovnog područja MBA u Algebri.

Algebrin MBA program e-Leadershipa kombinira znanja i vještine s područja poslovnog upravljanja, menadžerskih vještina i poznavanja digitalnih tehnologija te provođenja digitalne transformacije, a njegovi su polaznici i polaznice najčešće oni kojima su neke od tih vještina – i njihov sinergijski učinak – nužno potrebni za daljnje napredovanje i nove pozicije u njihovim tvrtkama.

Taj je Algebrin program u aktualnoj akademskoj godini upisao najveću generaciju polaznika dosad, a i u sklopu samog programa studija implementirane su brojne promjene. Program punog MBA studija nadograđen je modulom soft-vještina i vještina rukovođenja – poslovne komunikacije i pregovaranja – a u aktualnoj akademskoj godini pokrenut je i Mini MBA Digital program, prvi takve vrste u Hrvatskoj.

P.hr/I.G.