Adris uz dobre lanjske rezultate zadržao poslovnu stabilnost

22. svibnja 2020.

Foto: Adris grupa

Na sjednici Nadzornog odbora Adris grupe dana je suglasnost na prijedlog odluke o sazivanju Glavne skupštine Društva, koja bi se trebala održati 7. srpnja u Rovinju.

Usvojeni su prijedlozi odluka koje Nadzorni odbor predlaže Glavnoj skupštini. Tako je, uz ostalo, usvojen prijedlog odluke o usvajanju godišnjih financijskih izvještaja za 2019. godinu, a donesene su i odluke o prilagodbi organizacije s ciljem sprečavanja i ublažavanja negativnih posljedica bolesti COVID-19 na poslovanje Društva.

Kako je istaknuto, zahvaljujući rezultatima ostvarenim u 2019. godini, ali i rezultatima ostvarenim prethodnih godina, Adris je zadržao financijsku stabilnost, što mu omogućuje dovršetak započetih i pripremu planiranih investicija, te prevladavanje posljedica nenadane globalne gospodarske krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Ništa od dividende ove godine 

Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupan prihod u iznosu od 6,3 milijarde kuna, što je rast od šest posto. Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za šest posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,6 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što je rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje.

U skladu s ranije postavljenim ciljevima jačanja dugoročne održivosti - što se u novonastalim okolnostima postiže očuvanjem likvidnosti, smanjenjem troškova i povećanjem operativne učinkovitosti te pojednostavljivanjem organizacije - tvrtka nastavlja s provođenjem dodatnih mjera i aktivnosti radi ublažavanja negativnih posljedica pandemije koronavirusa.

Nakon što je na prošloj sjednici donesen prijedlog odluke Glavnoj skupštini o neisplati redovne dividende, Nadzorni odbor donio je danas i odluku o organizacijskim promjenama. Tako, odlukom Nadzornog odbora, Uprava Društva u sljedećem razdoblju sastojat će se od jednog člana, dosadašnjeg predsjednika Uprave, Marka Remenara, a članovima Uprave, Damiru Vanđeliću i Robertu Škopcu, prestaje mandat na toj funkciji.

P.hr/I.G.