Adris Grupa do 2026. planira investicije veće od 600 mil. eura, najviše u turizam

21. prosinca 2023.

Foto: Adris grupa

Adris grupa u razdoblju od 2024. do 2026. planira investirati više od 600 milijuna eura, od čega više od 400 milijuna eura u turistički dio poslovanja, izvijestili iz te tvrtke nakon sjednice Nadzornog odbora koji je u Rovinju razmotrio i odobrio poslovni plan za to razdoblje.

Planirani iznos od 600 milijuna eura su, navode iz Adrisa, kapitalne investicije, koje će se u trogodišnjem razdoblju (2024. - 2026.) rasporediti na prosječno 200 milijuna eura godišnje. Uz 400 milijuna u turističko poslovanje, u te tri godine planiraju i ulaganja u zelenu energiju od 130 milijuna eura, u osiguranje 65 milijuna eura i zdravu hranu 18 milijuna eura.

Glavnina ulaganja u turističkom dijelu ili više od 100 milijuna eura odnosi se na hotel Marjan (Split) te na gotovo 100 milijuna eura u zonu Koversada (Vrsar), dok u kampove u Rovinju i Vrsaru planiraju uložiti 63 milijuna eura. Uz to, više od 100 milijuna eura uložit će za održavanje kvalitete cijelog portfelja.

"Snažan investicijski ciklus, uz provođenje programa operativne izvrsnosti u svim dijelovima turističkog poslovanja, potpora je daljnjem rastu tvrtke", naglašavaju iz Adrisa.

U vezi s osiguravateljskim dijelom poslovanja ističu da, unatoč izazovima s kojima se susreće to tržište - prije svega zbog inflacijskih pritisaka, sve izraženijih klimatskih promjena i zaoštravanja zakonskih okvira, Croatia osiguranje nastavlja s procesom transformacije i digitalizacije u svim područjima poslovanja. Planiraju ulaganje veće od 30 milijuna eura u daljnju digitalizaciju, posebice u brend Laqo te u zdravstveni dio poslovanja.

Za tvrtku Cromaris iz Adrisa ističu da će prosječno godišnje ulagati šest milijuna eura kako bi održali kvalitetu i snagu brenda, pri čemu će naglasak biti na diferenciranim proizvodima te komercijalnoj i operativnoj izvrsnosti.

Ulaganjima od 130 milijuna eura u zelenu energiju daju potporu daljnjem organskom rastu i razvoju Adrisa što će, kako je planirano, omogućiti rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, zaključuju iz tvrtke. Adris grupa u četvrtak je i svečano obilježila 20. obljetnicu osnutka povodom čega je dugogodišnji predsjednik Uprave i sadašnji predsjednik Nadzornog odbora Ante Vlahović poručio da su u u "tih 20 godina učinili generacijski iskorak i stvorili jednu od vodećih nacionalnih i regionalnih kompanija".

 

 

Hina/P.hr