Visokotehnološka njemačka tvrtka Aconno i u Hrvatskoj

11. rujna 2019.

Njemačka tvrtka Aconno nakon registracije u Hrvatskoj odlučila se na otvaranje podružnice, i to u Osijeku i Zagrebu. Riječ je o tvrtki koja je prije četiri godine započela s radom kao start-up, koji svojim klijentima nudi gotove Internet of Things proizvode, ali i druga rješenja skrojena prema njihovoj mjeri. Odnosno razvija certificirani softver i hardver, ponajprije povezive senzore te aktivno istražuje nove tehnologije ultra low power. 

Popis Aconnovih klijenata uključuje niz međunarodnih kompanija, kao što su Vodafone, Telekom, SAP, Bosch i Siemens, te čitav niz srednjih i manjih tvrtki i fakulteta diljem Europe i Sjeverne Amerike. U Hrvatskoj Aconno posluje zato što su u međunarodnoj konkurenciji outsourcing-partnera domaće tvrtke najbolje zadovoljile kvalitetom svojih proizvoda i usluga.

Jedan od motiva je novim zaposlenicima ponuditi obećavajuću perspektivu u Hrvatskoj te na taj način pomoći u zaustavljanju iseljavanja mladih i obrazovanih ljudi. Kratkoročan cilj Accona jest zaposliti 10 suradnika u Zagrebu i pet Osijeku, a planiraju otvoriti i pogon za izradu hardvera.

Ilijana Grgić