Accor otvara prvi Mövenpick hotel u Hrvatskoj

15. rujna 2021.

Foto: Mövenpick

Nakon otvaranja prvog hotela MGallery u Splitu, vodeća svjetska grupacija u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva Accor potpisala je ugovor s društvom Split Peninsula Properties i razvojnim timom MPPD te se otvaranje prvog hotela Mövenpick u Hrvatskoj očekuje u proljeće 2023. na plaži Žnjan.

"Partnerstvo s Accorom izvrsno se uklapa u našu viziju i filozofiju stvaranja ugodnih, ekskluzivnih mjesta za goste hotela i lokalnu zajednicu. S ponosom donosimo jedan takav vrhunski brend u Split i cijelu Dalmaciju. S naglaskom na hranu i piće, vrhunsko iskustvo za goste i bogat portfelj usluga, sigurni smo da će Mövenpick Split osvojiti svačije simpatije", rekao je Andrija Antić uime društava Split Peninsula Properties i MPPD.

Novi hotel Mövenpick Split imat će 156 soba s pogledom na more, dva restorana i spa-centar te inovativan radni prostor i objekt za održavanje konferencija. Hotel će imati i 110 podzemnih i nadzemnih parkirališnih mjesta uz velik broj postaja za punjenje električnih vozila.

"Izuzetno smo sretni što možemo predstaviti još jedan hotel na jednoj od najprestižnijih lokacija u Dalmaciji i na taj način osnažiti svoj portfelj u segmentu sadržaja za slobodno vrijeme u regiji. Mövenpick nastavlja bilježiti snažan rast u cijeloj istočnoj Europi zahvaljujući kontinuiranom širenju svoje ponude odmarališta i vrhunskih sadržaja za slobodno vrijeme. Jedinstvena priča i veličanstveni dizajn kompleksa Mövenpick Split pozivat će goste na opuštanje i uživanje na savršenoj mediteranskoj lokaciji. Hoteli Accor poznati su po vrhunskom iskustvu odmora i osobnom pristupu svakom gostu te se veselimo gostima 2023. godine", rekao je Dilek Sezer, direktor razvoja grupacije Accor za jugoistočnu Europu.

Mövenpick Foto: Mövenpick

Projekt za novi hotel izradio je domaći nagrađivani arhitekt Alan Pleština iz studija Pulsar Arhitektura u suradnji s Accorovim timom za dizajn i tehničke usluge. Pleština je autor nekih od najuspješnijih projekata realiziranih u Hrvatskoj, uključujući projekte za kompleks trgovačkog centra Arena i sportske dvorane Arena Zagreb, koji su osvojili međunarodne nagrade za dizajn. Hotel je moderan, ali istodobno odiše luksuzom i pristupačnošću te predstavlja savršen dizajn inspiriran živahnim prostorom splitskog Pazara.

Kad je riječ o dizajnu krova, Mövenpick Split udružio je snage s međunarodno poznatom i nagrađivanom dizajnericom interijera Kristinom Zanić iz Dubaija, koja je stekla iskustvo u kreiranju prostora u vodećim turističkim destinacijama diljem svijeta. Njen tim omogućio je cjelodnevno iskustvo s naglaskom na dizajn, u sklopu kojega će hotel moći ponuditi najbolju zdravu mediteransku kuhinju. Bogate boje s obale i nadahnuće koje se crpi iz poznatoga dalmatinskog zalaska sunca glavne su karakteristike restorana i bara.

Mövenpick-hotel Foto: Mövenpick
P.hr/I.G.