e-Privredni

A+ A A-

Žene su obrazovanije od muškaraca

Gotovo svaka žena na menadžerskoj poziciji u nekoj tvrtki susreće se s izazovima vodstva jer se nalazi u još uvijek dominantno muškom okruženju te je zato iznimno važno aktualizirati teme o tome kako poboljšati položaj žena na visokim poslovnim pozicijama, rečeno je na prošlotjednoj konferenciji pod nazivom Corporate Network Group (CNG) - Odvažnost za promjenu - žene lideri kroz povijest. Konferencija je održana u organizaciji Mamforce projekta i Instituta za istraživanje i edukaciju - Zaposlena mama, okupivši 80 predstavnica korporativnog i institucionalnog sektora Hrvatske te malih i srednjih kompanija.

Na konferenciji je, među ostalim, istaknuto kako poslovodstvo kompanija za svoje top menadžere još uvijek uglavnom bira muškarce, ali to nije dobro jer je tako iskorišteno samo 50 posto postojećeg potencijala uspješnih zaposlenika. Naime, kako je naglašeno, potrebno je osigurati veću zastupljenost žena na vodećim pozicijama u tvrtkama jer su one obrazovanije od svojih muških kolega. Gotovo 60 posto od ukupnog broja visokoobrazovanih osoba u Hrvatskoj čine žene. U njihovo školovanje ulagali su roditelji i država pa se zato, ako im se onemogući obavljanje odgovarajućih poslova na tržištu rada, može očekivati svojevrstan odljev mozgova, čulo se na konferenciji. Upravo će posljedica toga biti manje konkurentno gospodarstvo.

Žene trebaju koristiti usluge mentorstva

Govoreći o umrežavanju poslovnih žena, Paul Vanderboeck, jedan od vodećih stručnjaka za žensko vodstvo i upravljanje talentima na rodno balansiran način, rekao je kako je to umrežavanje jako važno i to kako bi se dobio pristup strateškim informacijama i ključnim “igračima” koji pomažu u kreiranju i zadržavanju pozitivnog ugleda neke tvrtke. “Važno je što prije osvijestiti činjenicu da se žene koje se nalaze na vodećim pozicijama u tvrtki ne trebaju ponašati kao muškarci kako bi bile uspješne. Naime, sposobne i talentirane žene trebaju razviti i iskoristiti svoje specifične organizacijske sposobnosti koje će im pomoći u napretku i stvaranju, ali na svoj jedinstveni način”, rekao je Vanderboeck. Dodao je da u svoju korist moraju okrenuti činjenicu da se nalaze u dominantno muškom okruženju. Žene bi, prema njegovim riječima, trebale biti svjesne prepreka i nastojati osigurati pravedan i ravnopravan tretman s muškim kolegama. Osim toga, one trebaju koristiti i usluge mentorstva iskusnih vođa, i to ne samo žena nego i muškaraca.

Usklađivanje obiteljskog života i karijere

Na konferenciji je naglašeno kako žene svoj puni poslovni potencijal mogu dati između 30. i 45. godine života, ali u tom razdoblju imaju pauzu u karijeri zbog odluke na majčinstvo. Upravo zato su majke jedna od najugroženijih skupina jer uz odgovornost rađanja i odgajanja djece te zbog dodatnih obiteljskih obveza ne mogu konkurirati za top pozicije u kompanijama koje nisu dovoljno fleksibilne u načinu poslovanja. Iako neke od tih žena imaju visoke poslovne potencijale, one često dolaze u situaciju u kojoj im se čini da ih samo jedan put dovodi do uspjeha u korporativnoj karijeri, a pritom se ne može uspješno uskladiti obiteljski život i karijera. Zbog toga, one često odlaze iz tih kompanija ili ne prihvaćaju odgovornije pozicije iako imaju odgovorajuće sposobnosti za takva radna mjesta. Mnoge od njih u doba gospodarske krize odlučile su pokrenuti vlastiti posao, i to u uvjerenju kako samo na taj način mogu uspješno uskladiti obitelj i karijeru.

U sklopu konferencije Odvažnost za promjenu - žene lideri kroz povijest, Privredna banka Zagreb i Vipnet potvrdile su status Mamforce kompanije te su im dodijeljeni Mamforce Company certifikati za poboljšanu praksu u području obiteljske odgovornosti i rodne jednakosti u odnosu na stanje prije godinu dana. 

Važno je razumijevanje nadređenih i obitelji

Na prošlotjednoj konferenciji svoja iskustva ispričale su neke od uspješnih poslovnih žena. Tako je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, rekla kako je u poslovnom životu imala podršku mentorica odnosno nadređenih ženskih osoba, što smatra velikim benefitom pri kojem je vrlo važno obostrano povjerenje. Vedrana Čučuković, rukovoditeljica nabave za logistiku i održavanje u Ini, istaknula je kako je svoj profesionalni put vezala uz tu tvrtku gdje je počela raditi već nakon završene srednje škole. Vrlo brzo je napredovala do mjesta asistentice glavnog direktora. Na svom profesionalnom putu također je imala podršku mentorice, ali i mentora, te je uz rad završila i studij. Uz to imala je i podršku supruga koji se brinuo za njihovo dvoje djece. Za razliku od nje, Ida Martinjak, direktorica treninga i HR investiranja u PBZ-u, je samohrani roditelj kojoj je samo majka pomagala u čuvanju djeteta dok se ona uspinjala u poslovnom svijetu. Zato danas iznimno cijeni svoje obje karijere - poslovnu i privatnu. Uspješna poslovna žena je i Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze, koja je rekla kako država treba riješiti problem logistike za majke koje nemaju roditelje i podršku supruga u čuvanju djece. I ona sama u svojoj je karijeri bila suočena s tim problemom jer joj je suprug radio u inozemstvu, a roditelji su joj rano umrli, pa je morala na drugi način riješiti problem čuvanja djeteta.

Sanja Plješa

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb