e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

ZIP: Novi timovi u potrazi za komercijalizacijom ideja

 

Kroz proteklih devet generacija mnogo je kvalitetnih timova koji su prošli kroz ZIP inkubatorski program. Neki od njih i njihovi start-up projekti danas su poznati i izvan naših granica. Jubilarni 10. ciklus ZIP programa započeo je 11. listopada i trajat će do 17. veljače 2017. godine.

U programu ovaj puta sudjeluje šest timova koji će uz pomoć renomiranih mentora iz svih područja relevantnih za uspješan rad poduzeća, korak po korak učiti kako prepoznati potrebe tržišta te se uspješno pozicionirati na njemu, cijelo vrijeme gradeći svoj proizvod i osluškujući bilo svojih korisnika/kupaca. Primjer takve pomoći je i posjet Maxa Kellyja, direktora Techstarsa u Londonu, jednog od najvećih i najcjenjenijih start-up akceleratora u svijetu, čovjeka s bogatim poslovnim iskustvom, koji je u sklopu ZIP-ovog Master Classa prije javnog predavanja pred punom dvoranom, mentorirao upravo ZIP-ove timove, što iz trenutne, što iz prethodnih generacija. Master Class je primjer jednog od ZIP-ovih projekata u sklopu poticanja ambicioznih i inovativnih lokalnih poduzetnika, a radi se o seriji predavanja internacionalnih poduzetnika i stručnjaka koje ZIP dovodi u Zagreb uz pomoć Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG-BICRO) koja je finacirala put i smještaj gostiju predavača kroz EEN (European Enterprise Network). Kulminacija programa bit će kao i uvijek Demo day na kojem će se svi timovi predstaviti investitorima i pokušati osvojiti investiciju za svoj projekt. Ovoj generaciji timova je uz standardne benefite osiguran i 16.000 dolara vrijedan paket usluga Amazon Web Services, što za tim u ranoj fazi i s ograničenim sredstvima može biti izuzetan poticaj i podrška za brzi rast.

Ovim kontinuitetom i jubilarnom generacijom ZIP pokazuje da s pravom nosi titulu jednog od vodećih start-up inkubatora u regiji. 

Novi timovi u ZIP-u

Marry me (marryme.hr) je prvi booking za vjenčanja u Hrvatskoj koji na jednom mjestu nudi pregled raspoloživih lokacija, glazbe, fotografa i dekoracija te mogućnost rezervacije na brz, jednostavan i siguran način. Get The Deal je web servis za sklapanje i ocjenjivanje suradnje poduzeća kako bi se omogućilo lakše i uspješnije obavljanje poslova. 

Tinja je online platforma za jednostavno i efikasno povezivanje instalatera solarnih panela i zainteresiranih korisnika koji žele instalirati solarne panele na svoj posjed. Cilj ove platforme je potaknuti iskorištavanje obnovljivih izvora energije, prvenstveno solarne. Dentologix je B2B tržišno mjesto za usluge zubarske tehnike pogonjen snažnom CRM aplikacijom. Namijenjen profesionalcima, Dentologix pruža kontrolu proizvodnog procesa protetičkog proizvoda dislociranim timovima na novi, inovativni način. LovePranks razvija sitne znakove pažnje koji pomažu malim iznajmljivačima da pruže pamtljivu uslugu gostima pomoću šašavih zezalica. Spot.be (spotbe.com) je modularna platforma, skalabilna za razvoj različitih web usluga i zajednica.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb