e-Privredni

A+ A A-

Jadran iz Crikvenice obnovio prvi hotel nakon 26 godina

Jadran iz Crikvenice, turistička tvrtka koja na crikveničkoj rivijeri ima osam hotela, dva autokampa i turističko naselje, nakon izlaska iz stečaja ubrzano radi na podizanju kvalitete i povećanju kategorizacije svojih smještajnih kapaciteta. Prvi rezultat tih napora je podizanje kategorizacije hotela Slaven na tri zvjezdice.

Hotel Slaven, smješten nedaleko od centra Selca, prvi je objekt iz sastava Jadrana koji je kompletnom obnovom podignuo kategoriju u posljednjih 26 godina. Naime, u kapacitete Jadrana se godinama zbog poteškoća u poslovanju  nije ulagalo – nakon požara je 2001. godine obnovljen hotel Esplanade, no redovna ulaganja u podizanje kategorizacije nije bilo još od 1988. kada je obnovljen hotel Kaštel.

„Nakon uspješno završenog stečajnog postupka, ovu dodatnu zvjezdicu za hotel Slaven vidim kao uspjeh ne samo za sve nas u Jadranu, već i kao veliki korak naprijed za čitavu crikveničku rivijeru. Upravo sam zbog toga iznimno ponosan što smo konačno promijenili trend s opadanja zvjezdica na dobivanje zvjezdica“, izjavio je Dino Manestar, predsjednik Uprave Jadrana.

Hotel Slaven izgrađen je 1912. godine, a 1963. godine dograđen je objekt koji je sada u potpunosti obnovljen. Kapacitet hotela je 50 soba s 85 kreveta.
U uređenje hotela Slaven investirano je oko šest milijuna kuna, a objekt izgrađen 1963. godine građevinski je potpuno obnovljen, izmijenjen je sav namještaj u sobama, uređena je recepcija, aperitiv bar te restoran i kuhinja kapaciteta 450 gostiju, koju koriste i gosti paviljona u sklopu hotela. U Jadranu žele obnoviti i stari dio hotela izgrađen 1912. godine, no neriješeni vlasnički odnosi još uvijek koče tu investiciju.

(PV)
4. lipnja 2014.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb