e-Privredni

A+ A A-

Croatia osiguranje obilježava 130 godina poslovanja

Croatia osiguranje, najstarije osigurateljno društvo u zemlji i regiji, te jedno od najstarijih u Europi, danas obilježava 130. godina uspješnog rada i 109. godina prodaje životnih osiguranja.
Croatia osiguravajući zavod osnovan je na današnji dan, 4. lipnja 1884. godine u Zagrebu, a idejni začetnici bili su hrvatski velikani Gjuro Deželić, Ivan Vončina i August Šenoa. Prva podružnica otvorena je u Osijeku 1896. godine. Do 1905. godine tvrtka je pružala uslugu samo požarnog, a od tada i životnog osiguranja. Od 1910. poslovanje se proširuje na osiguranje od provalne krađe, nezgode, zakonske dužnosti jamstava, stoke, usjeva, tuče i transportnog osiguranja.

U godinama uoči drugog svjetskog rata, zadruga se razvija u najvećeg i najjačeg domaćeg osiguravatelja, što ostaje i do današnjih dana. Croatia osiguranje danas je jedan je od najstarijih i najcjenjenijih hrvatskih brendova, a kroz povijest je opstala zahvaljujući, prije svega, snazi i sigurnosti koju je kroz partnerski odnos pružala i pruža svojim osiguranicima.

U 2009. godini Croatia osiguranje je proglašeno najboljom osiguravajućom kompanijom u jugoistočnoj Europi, dobitnik je i  četiri zlatne te jedne kristalne kune Hrvatske gospodarske komore u kategoriji najboljih osiguravatelja. Grupa Croatia osiguranje danas posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Srbiji i na Kosovu.

Nakon 130 godina neprekinutog poslovanja Croatia osiguranje je ove godine prešla u privatno vlasništvo. U sastavu Adris grupe Croatia osiguranje nastavlja sa svojim razvojem i ima ambiciju postati regionalnim tržišnim liderom. Bogata tradicija i ugled tvrtke i u budućnosti će ostati važan čimbenik njenog razvoja i važna konkurentska prednost.

(PV)
4. lipnja 2014.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb