e-Privredni

A+ A A-

Trendovi za iduću turističku sezonu

U Opatiji se održava  sajam HoReCa Adria na kojem izlagači predstavljaju najnoviju opremu, tehnologije i usluge za hotele, restorane i apartmane. Ove godine je sajam okupio više od 70 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, vodećih dobavljača za sektor turizma, koji u Opatiji predstavljaju preko 5.000 artikala namijenjenih opremanju i podizanju kvalitete u hotelima, apartmanima i restoranima. U protekle četiri godine, sajam HoReCa Adria odabranim se izlagačkim programom i specijaliziranim konceptom profilirao kao mjesto na kojem započinje priprema nove turističke sezone i to za brojne turističke djelatnike ne samo iz Istre i Kvarnera, već i iz cijele Hrvatske. 

Veliki broj izlagača upravo je sajam HoReCa Adria odabrao kao mjesto na kojemu će predstaviti i svoje najnovije proizvode, pa ove godine posjetitelji mogu vidjeti 30-ak proizvoda kojih do sada nije bilo na hrvatskom tržištu.

 

Prvoga dana sajma održan je i HoReCa Adria Masterclass posvećen gastronomskim i ugostiteljskim trendovima za iduću sezonu. Predstavljeni su tako novi trendovi u pripremi kanapea i malih zalogaja, drugi je dio bio posvećen malim tajnama riže i dobrog rižota od škampi, te je za kraj održan Tuna cutting masterclass - hands-on radionica sa svježom tunom gdje je predstavljena klasifikacija mesa tune, tehnike tranširanja i rezanja te priprema i posluživanje.

„Masterclass je posebno osmišljen za hotelijere i ugostitelje koji žele saznati i naučiti nešto više, te to kasnije i primijeniti u svojim objektima. Sve je odrađeno kroz prezentaciju i demonstraciju odabranih namirnica, u suradnji sa chefom Željkom Jovanovićem i sous chefom Eugenom Sušićem iz restorana Bevanda iz Opatije te prezenterima iz Kali tune.“, rekao nam je Adriano Požarić, direktor sajma HoReCa Adria.

Sajam HoReCa Adria je projekt časopisa Turizam info, pokrenut s ciljem da na jednome mjestu spoji dobavljače iz sektora turizma s hotelijerima, vlasnicima apartmana, restoraterima, ugostiteljima i svima ostalima koji se bave turizmom, a koji će na sajmu moći vidjeti nove trendove i tehnologije te razmijeniti iskustva. Organiziran je uz pokroviteljstvo i uz podršku Grada Opatije i Hrvatske gospodarske komore.

Jozo Vrdoljak

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb