e-Privredni

A+ A A-

Strateško povezivanje Zero Global Wastea i C.I.O.S. grupe

Američka tvrtka Zero Global Waste spremna je za strateško povezivanje i ulazak u vlasništvo C.I.O.S. grupe, istaknuo je Jeffory D. Blackard, predsjednik Uprave Zero Global Wastea i Blackard Globala nakon sastanka u sjedištu C.I.O.S.-a i obilaska pogona za recikliranje u Zagrebu i Varaždinu. Blackard se nalazi u višednevnom radnom posjetu Hrvatskoj, a uz njega je i suvlasnik Zero Global Wastea, bivši senator Sjedinjenih Američkih Država, kongresnik i predsjednički kandidat Rick Santorum.

"Tvrtka Zero Global Waste već je i ranije iskazala interes za strateško partnerstvo s C.I.O.S. grupom, što potvrđuje i naš dolazak u Zagreb. Došli smo da se sastanemo s upravom tvrtke i obiđemo neke relevantne lokacije. Naime, sektor gospodarenja otpadom, uz turizam, za nas ima veliki investicijski potencijal zbog kojeg smo spremni ulagati u Hrvatsku. Analizom tržišta zaključili smo da je C.I.O.S. grupa lider u gospodarenju otpadom u Hrvatskoj i regiji i zato je odabrana za našeg strateškog partnera. Iznimno smo zadovoljni s onime što smo vidjeli, riječ je o modernoj kompaniji s kvalitetnom infrastrukturom, upravljačkom strukturom i potencijalom za daljnji rast. Vjerujemo da je ovo početak prosperitetnog partnerstva na obostrano zadovoljstvo. Kada postignemo dogovor sa vlasnikom C.I.O.S. grupe, u što će se sada uključiti i financijski i pravni stručnjaci, o tome ćemo obavijestiti javnost", istaknuo je Blackard.

Koliko je ova investicija za nas važna, naglašava on, dovoljno govori i da je s nama u izaslanstvu investitor i gospodarstvenik Gentry Beach koji je, između ostalog, obnašao i funkciju potpredsjednika nacionalne kampanje aktualnog američkog predsjednika Donalda Trumpa, priopćeno je iz Grizli komunikacija.

Tvrtka Zero Global Waste usmjerena je razvoju alternativnog goriva iz otpada korištenjem inovativnih naprednih tehnologija. Naš zajednički cilj je ubrzo postići dogovor kako bismo započeli s realizacijom investicije i zajedničkom strategijom za prvo europsko implementiranje inovativne Zero Global Waste tehnologije obrade otpada upravo u Hrvatskoj, u suradnji s C.I.O.S.-om, zaključio je Blackard.

Tijekom boravka u Hrvatskoj američki su se investitori susreli s nizom predstavnika hrvatske poslovne zajednice, a tijekom vikenda predstavit će i lokalnoj zajednici detalje projekta Pašman rivijera. Naime, konzorcij Blackard Global, u kojem je jedan od partnera C.I.O.S. grupa, nositelj je realizacije turističkog razvojnog projekta Pašman Rivijera, procijenjene vrijednosti 500 milijuna eura, što predstavlja pojedinačno najveću greenfield investiciju u hrvatskom turizmu. (PV)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb