e-Privredni

A+ A A-

Tri hrvatske kuće za odmor najbolje u Europi

U izboru Best European Holiday Home (BEHH), koji četvrtu godinu zaredom organizira European Holiday Home Association, tri hrvatske kuće za odmor pobijedile su u tri kategorije. Najboljom kućom za odmor na plaži proglašena je Villa Palma iz Naplovca na otoku Korčula, dok je za najbolju eko kuću za odmor izabrana Villa Milica iz mjesta Šajini kod Pule. Nagradu za najbolju kuću za odmor s ljubimcima dobila je kuća Green Frame iz Klarića kod Vodnjana. Natjecanje je ove godine prošireno na 14 kategorija, a od ukupno 112 finalista iz 21 zemlje bilo je čak 15 hrvatskih kuća. 

Komentirajući rezultate izbora, Martina Nimac Kalcina, v.d. predsjednice Zajednice obiteljskog turizma HGK, rekla je kako joj je iznimno drago da su naši prekrasni objekti ponovno prepoznati po kvaliteti sadržaja i uređenju, a pobjeda u ove tri kategorije pokazuje koliko je bitno brendiranje i orijentiranost ponude na određeno nišno tržište. „Tako gost lakše nađe smještaj u skladu sa svojim potrebama, čime je zagarantirano njegovo zadovoljstvo, što u konačnici rezultira boljom popunjenosti kapaciteta“, istaknula je Martina Nimac Kalcina. Ujedno je pozvala sve članice Zajednice da se aktivno uključe u akciju i nominiraju hrvatske kuće i apartmane za odmor u što većem broju. 

Izboru su prisutstvovali predstavnici najvećih europskih i američkih tvrtki koji se bave obiteljskim smještajem, poput tvrtke AirBnB, HomeAway i Expedia, Novasol, Wyndham, Interhome, Belvilla, Kigo te predstavnici nacionalnih udruženja pružatelja smještaja u domaćinstvu. HGK je postao članicom europske organizacije za obiteljski smještaj EHHA u ožujku 2017. te je aktivno uključen u njezin rad. (P/S.P.)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb