e-Privredni

A+ A A-

Kupujmo hrvatsko ponovno u Bjelovaru

Akcija Kupujmo hrvatsko ne bi poživjela više od dva desetljeća da nema proizvođača koji se svakodnevno bore s izazovima kako bi nam donijeli beskompromisnu kvalitetu, rekao je na otvaranju akcije Kupujmo hrvatsko u Bjekovaru potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher. "Posebno nam je drago što se danas nalazimo u Županiji čije srce gospodarstva čine upravo poljoprivreda i prerađivačka industrija. Svi znamo kako je teško biti poduzetnik i plasirati bilo kakav proizvod na izrazito konkurentno tržište. No, svi naši prisutni izlagači u tome su uspjeli i mi im od srca čestitamo”, dodao je Zaher.   

Na akciji je svoje proizvode prezentiralo više od 60 izlagača.

Promocija i razvoj prosperitetnog i konkurentnog hrvatskog gospodarstva cilj je ove akcije, a to je i cilj kojemu stalno trebamo težiti, kaže zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić. "Naša je županija je vodeća u stočarstvu, mljekarstvu, proizvodnji meda, i to je ono čime se itekako ponosimo. Srž daljnjega razvoja naše županije vezana je i uz našu poljoprivrednu proizvodnju. Hrvatska je već pet godina članica Europske unije i proizvodi iz zemalja Unije jesu dostupniji, no bez obzira na to trebamo promovirati domaće poljoprivredne proizvođače i u skladu s time, konzumirati domaće jer upravo domaće je uistinu i najbolje“, naglasio je Alić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara Igor Brajdić ističe kako lokalno gospodarstvo ima uzlazni trend. „Zaposlenost raste i najveća je u proteklih pet godina. Danas je u Bjelovaru zaposleno 500 ljudi više u odnosu na prethodnu godinu, a stopa nezaposlenosti za mjesec kolovoz je 8,4 posto. Upravo je kod nas svoje poslovanje odlučila razvijati i najbrže rastuća IT tvrtka Serengeti koja samo u nekoliko mjeseci poslovanja danas ima 13 zapolenih mladih visokoobrazovnih stručnjaka. IT sektor nam je vrlo bitan, a u suradnji s Veleučilištem i Tehnološkim parkom, konstantno ga razvijamo. Izuzetno mi je zadovoljstvo što se u sklopu akcije Kupujmo hrvatsko nastavlja projekt Bjelovarski doručak kojim se potiče zdravo, domaće i prirodno“, naglasio je Brajdić. 

U sklopu događanja učenicima osnovnih i srednjih škola dodijeljene su nagrade za literarne i likovne radove, a posjetitelji su mogli uživati u nagradama i bogatom glazbenom programu. 

Akcija Kupujmo hrvatsko veliki je iskorak u osvještavanju važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Posljednje istraživanje pokazalo je da 78 posto građana vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda, a čak njih 86 posto spremno je izdvojiti više kuna za kvalitetan domaći proizvod. (P/K.S.)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb