e-Privredni

A+ A A-

Akcija Kupujmo hrvatsko u Bjelovaru

Oko 60 izlagača sudjelovalo je u akciji Hrvatske gospodarske komore Kupujmo hrvatsko koja se održavala u Bjelovaru. Riječ je o akciji koja kontinuirano radi na osvještavanju javnosti o važnosti kupovanja domaćih proizvoda. Posljednje istraživanje pokazalo je da 78 posto građana vodi računa o kupnji hrvatskih proizvoda prilikom odlaska u kupnju, te je čak njih 86 posto spremno izdvojiti više kuna za kvalitetan domaći proizvod.


“Akcija Kupujmo hrvatsko ne bi poživjela više od dva desetljeća da nema proizvođača koji se svakodnevno bore s izazovima kako bi nam donijeli beskompromisnu kvalitetu. Stoga mi je posebno drago što se danas nalazimo u županiji čije srce gospodarstva čine upravo poljoprivreda i prerađivačka industrija. Svi znamo kako je teško biti poduzetnik i plasirati bilo kakav proizvod na izrazito konkurentno tržište. No, svi naši prisutni izlagači u tome su uspjeli i mi im od srca čestitamo”, istaknuo je potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher, otvarajući akciju Kupujmo hrvatsko.

„Cilj ove akcije je nešto čemu bismo svi zajedno trebali težiti, a to je promocija i razvoj prosperitetnog i konkurentnog hrvatskog gospodarstva. Kada govorimo o gospodarstvu, jedna od najvažnijih gospodarskih grana svakako je poljoprivreda. Naša županija je vodeća u stočarstvu, mljekarstvu, proizvodnji meda, i to je ono čime se itekako ponosimo. Srž daljnjega razvoja naše županije vezana je i uz našu poljoprivrednu proizvodnju. Hrvatska je već pet godina članica Europske unije i proizvodi iz zemalja Unije jesu dostupniji, no bez obzira na to, trebamo promovirati domaće poljoprivredne proizvođače i u skladu s tim konzumirati domaće jer upravo domaće je uistinu i najbolje“, zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić.

U sklopu događanja učenicima osnovnih i srednjih škola dodijeljene su nagrade za literarne i likovne radove, a posjetitelji su mogli uživati u nagradama i bogatom glazbenom programu. (I.G.)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb