e-Privredni

A+ A A-

Suradnja PwC-a i Ekonomskog fakulteta

Potpisivanjem Ugovora o suradnji najavljena je strateška suradnja Ekonomskog fakulteta i revizorsko-savjetodavnog društva PwC Hrvatska. 

Jurica Pavičić, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ističe kako je strateški interes Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu jačanje povezanosti ekonomske znanosti i gospodarskih subjekata, a posebno su svjesni nužnosti povezivanja teorije i struke, ne samo u redovitoj nastavi, već i u cjeloživotnom obrazovanju. "Ekonomski fakultet prepoznatljiv je partner mnogih poduzeća te nam je iznimna čast da nas je i PwC Hrvatska prepoznao kao važnog strateškog partnera. Potpisivanjem ugovora učinili smo još jedan korak više, a provedba edukacije Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a tek je prvi projekt u okviru zajedničke suradnje", naglašava Pavičić. 

Hrvoje Jelić, član Uprave i partner odgovoran za porezne i regulatorne usluge u PwC-u Hrvatska, ističe kako svakog dana svjedočimo sve većoj potražnji za programima cjeloživotnog učenja te nužnosti povezivanja struke i teorije. "Upravo zato odlučili smo započeti stratešku suradnju s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, u sklopu koje udružujemo naša znanja i iskustva iz prakse s teoretskim znanjima profesora s Ekonomskog fakulteta. Edukacija koju danas najavljujemo stoga predstavlja prvi korak naše suradnje, a osmišljena je radi toga da omogući vrhunsku izobrazbu o području poreza i tako unaprijedi njihova poslovna teoretska i praktična znanja“, kaže Jelić

Prilikom potpisivanja Ugovora o suradnji predstavljen je program edukacije Osnove porezne pismenosti: porezni i računovodstveni aspekti poreza na dohodak, dobit i PDV-a. Ovaj program, kao prvi u nizu kvalitetnih edukacija, polaznicima će na jasan, jednostavan i pregledan način razjasniti tematiku poreznih davanja te temeljna načela oporezivanja u suvremenim poreznim sustavima, s posebnim naglaskom na porezni sustav Republike Hrvatske. Također, omogućit će im stjecanje svih potrebnih znanja o osnovnim vrstama poreza te ih naučiti kako obračunati porez na dohodak, dobit i PDV te osigurati potrebne porezne savjete o mogućnostima zakonitog poboljšanja poreznog položaja, odnosno smanjenje poreznog opterećenja. Osim klasičnih predavanja, edukacija će se sastojati i od poreznih i računovodstvenih radionica, a koristit će se i metoda analize slučaja te mnogobrojni primjeri iz prakse, što će zasigurno pridonijeti ostvarenju očekivanih ciljeva svih polaznika. (P/K.S.)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb