e-Privredni

A+ A A-

Prijave za treći Hack IT Dayz

Hrvatski Telekom u suradnji s ostalim partnerima otvara prijave za treći Hack IT Dayz 24. i 25. studenoga u Zagrebu u Algebra Labu. Riječ je o 24-satnom intenzivnom radu za programere, dizajnere i ostale motivirane pojedince ili grupe koje žele realizirati nova kreativna rješenja na temu Budućnost videokomunikacije.

Prijave su otvorene do 2. studenoga za sve koje vesele mogućnosti najnovijih tehnologija i inovacija te pozitivne promjene koje one donose društvu.

Osobe se mogu prijaviti samostalno ili timski (najviše četiri osobe), a jedini uvjet je napunjenih 16 godina. Sudionike očekuje odlična atmosfera, stručno mentorstvo, osigurana hrana i piće, chill & fun zona za kreativno razmišljanje i poklon-iznenađenja.

Osim 24-satnog izazova na samom hackathon natjecanju i prilike za osvajanje glavne nagrade – 30.000 kuna i odlazak na dvodnevnu radionicu u hub:raum startup akcelerator u Poljskoj, HT je prvi put ove godine organizirao i poseban konferencijski program za sudionike i goste. Na ekskluzivnoj konferenciji, koja će se održati u subotu 24. studenog, domaći i inozemni predavači iz svojih će kutova stručnosti govoriti na temu tehnologije, trendova i inovacije.

Predavači su: Luka Abrus, CEO i suvlasnik agencije Five, koji će ispričati svoj put od startupa do uspješnog internacionalnog poslovanja; Erik Meijer iz područja tehnologije i inovacija u Deutsche Telekomu, koji će se iz iskustva najvećeg europskog telekoma osvrnuti na uspješne poslovne modele na tržištu; prof. Ninoslav Mimica, šef zavoda u Klinici za psihijatriju Vrapče, iz znanstvene će perspektive izložiti razloge promjene u ljudskim potrebama i životima te pokazati kako tehnologija može služiti podizanju kvalitete ljudskih života; Vedran Blagus, investicijski menadžer u South Central Ventures fondu fokusiranom na tehnološka poduzeća u CEE regiji, koji će govoriti o odnosima tehnoloških poduzeća i investitora.  

Na temu izgradnje timskog duha i suradnje unutar tima sudionicima će radionicu održati Lena Lalić i Ivan Gorski iz Hrvatskog Telekoma. HT-ov hackathon kompleksnošću postavljene teme i snažnom konkurencijom već se prve godine pokazao kao jedan od najzahtjevnijih hackathona u regiji, uz podršku hub:rauma koji je u stalnoj potrazi za inovativnim tehnološkim rješenjima.

Osim prijavljenih timova i gostiju konferencije Hack IT Dayz će ugostiti više od 180 stručnjaka i mentora iz startup zajednice. Projekt organizira Core Communication tim HT-a koji djejuje unutar Produkt Marketing EU tima i dio je šireg STEM hub projekta Hrvatskog Telekoma te je pravo mjesto za sve one koji žele poticati razvoj vještina u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici.

Partneri projekta su hub:raum Deutsche Telekoma, Otvoreno učilište Algebra, Zagrebačka banka i Mastercard, Samsung i Tportal.hr. Više na www.hackit.hr. (PV)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb