e-Privredni

A+ A A-

Hrvatski gradovi predstavili projekte francuskim poduzetnicima

Gradonačelnici Rijeke, Splita i Zadra Vojko Obersnel, Andro Krstulović Opara i Branko Dukić, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda Hrvoje Andrić i pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka Tomislav Krolo, u pratnji pomoćnice ravnatelja Agencije za investicije i konkurentnost Božice Lapić, predstavili su gradske projekte francuskim poduzetnicima. Izaslanstva hrvatskih gradova došla su u Pariz na poziv Gerarda Wolfa, predsjednika Radne skupine MEDEF International, organizacije koja predstavlja francusku udrugu poslodavaca i njenih 700.000 tvrtki u svijetu. Susret hrvatskih gradova s francuskim poduzetnicima zajednički su organizirali Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Parizu i MEDEF International. 

Hrvatska delegacija upoznala je predstavnike francuskih tvrtki s gospodarskim prilikama u hrvatskim gradovima, prioritetnim gradskim projektima te mogućnostima koje se nude stranim ulagačima. Predstavljanju su prisustvovali predstavnici francuskog ministarstva europskih i vanjskih poslova te ministarstva ekološke tranzicije i solidarnosti, a iz privatnog sektora tridesetak francuskih tvrtki kao što su Alstom, Bouygues, Suez, Decathlon, Eiffage, Saur.
U raspravi nakon predstavljanja investicijskih potencijala hrvatskih gradova najveći interes pokazan je za projekte iz područja infrastrukture i gradnje, željezničkog i cestovnog prometa, energetike, informacijskih i komunikacijskih tehnologija.
Gradonačelnici su održali i niz pojedinačnih sastanaka s predstavnicima francuskih poduzeća, a u poslijepodnevnim satima posjetili su Organizaciju za gospodarsku suradnju i razvitak gdje su se upoznali s aktivnostima ove međunarodne organizacije glede poboljšanja života u gradovima.

Jozo Vrdoljak

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb