e-Privredni

A+ A A-

Hrvatske tvrtke na sajmu Automechanika

"Ovo je prvi zajednički nastup hrvatskih tvrtki na sajmu Automechanika, no s izrazito velikim interesom. Hrvatska nažalost nema serijsku proizvodnju automobila, no ima dugu i veliku tradiciju proizvodnje automobilskih dijelova. Tvrtke iz ovoga područja su stoga izrazito orijentirane prema izvozu i radi se o vrlo značajnoj industrijskoj grani", istaknula je Gordana Ribarić iz Sektora za industriju HGK dodavši da se izlaganje na sajmu provodi u sklopu projekta internacionalizacije gospodarstva HR.izvozs HGK do stranih tržišta.

Na 25. frankfurtskom sajmu autoindustrije Automechanika 2018 koji se održava od 11. do 15. rujna Hrvatska gospodarska komora organizirala je nastup 13 domaćih tvrtki. Riječ je o jednom od najvažnijih sajmova autoindustrije u svijetu i najvećem europskom sajmu namijenjenom autoindustriji te proizvođačima dijelova i usluga povezanih s autoindustrijom.

"Predstavili smo dio proizvodnoga programa hrvatskih tvrtki na brzorastućem tržištu autoindustrije. Ostvareni su brojni novi kontakti i obnovljene poslovne veze postojećih tvrtki partnera", poručila je Gordana Ribarić.

Sajam je bijenalnog karaktera, a ove godine na njemu izlaže 5000 izlagača od kojih je više od 4000 izvan Njemačke. Od domaćih kompanija svoje proizvode i usluge predstavljaju POD,  PMTČ, HSTec, SAS Strojogradnja, Bimex-prom, 3D grupa, Hidraulika Kurelja, CadCam grupa, Gumiimpex – GRP, Esco, Purić, Flammifer i AR Hrupelj.

"Naša tvrtka do sada je nastupala u organizaciji HGK na sajmovima poljoprivredne mehanizacije, a interes nam je proširiti svoje poslovanje i u segmentu proizvodnje opruga za autoindustriju", izjavio je direktor tvrtke POD Ivan Ignatovski.

Direktor tvrtke AR Hrupelj Branko Hrupelj kazao je kako mu je iznimno drago što je projekt HGK HR.izvoz obuhvatio i predstavljanje hrvatskih tvrtki na najznačajnijem svjetskom sajmu autoindustrije.

Sajam Automechanika okuplja vrh svjetske autoindustrije i omogućava povezivanje i širenje poslovnih kontakata. U okviru sajma održavaju se brojni seminari, forumi i konferencije –  ukupno 139 događaja na kojima se predstavljaju inovativni proizvodi i tehnološka rješenja tvrtki iz branše. (PV)
 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb