e-Privredni

A+ A A-

Dolazi nam sve više kineskih turista

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na poslovnom sajmu ITB China u Šangaju, u sklopu velikog štanda European Travel Commisiona (ETC), gdje je svoju ponudu predstavilo 19 europskih subjekata, među kojima i zagrebačka Turistička zajednica.

Hrvatski informativni pult i štand ETC-a obišao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji se tom prilikom susreo s predstavnicima kineskog turističkog sektora, među kojima i s predstavnicima Global Tourism Economy Foruma (GTEF). Riječ je o vodećoj međunarodnoj platformi namijenjenoj promicanju održivog razvoja globalne turističke industrije s naglaskom na Kinu.

Staničić je tom prigodom izjavio kako Kina za hrvatski turizam predstavlja strateški važno tržište na kojem je naša zemlja, zbog iznimno bogate kulturno-povijesne baštine, gastronomije i očuvane prirode, prepoznata kao europska top turistička destinacija. "S ciljem intenzivnijeg privlačenja kineskih gostiju odlučili smo pojačati promotivnu prisutnost na ovom velikom tržištu i to kroz organizaciju poslovnih radionica, nastupa na sajmovima, ali i kroz otvaranje ureda predstavništva HTZ-a u Šangaju. Povratne informacije partnera su iznimno pozitivne, očekujemo daljnji rast i to posebice u pred i posezoni, kada kineski turisti najčešće realiziraju svoja putovanja i to u Dubrovnik, Zagreb i Split", rekao je Staničić.

Dodao je kako je na tom tržištu nužno pojednostaviti vizni režim te uvesti izravne aviolinije između hrvatskih i kineskih destinacija. Inače, pozitivni trendovi s kineskog tržišta već su zabilježeni u ovoj godini jer je dosad ostvareno 38.200 dolazaka kineskih turista ili 40 posto više te 54.400 noćenja ili 31 posto više u odnosu na prošlu godinu. (S.P.)

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb