e-Privredni

A+ A A-

Zagreb Auto Show - Premijere na krilima rasta prodaje

Zagreb Auto Show, najposjećeniji i najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma 15. put otvara svoja vrata od utorka do nedjelje.

“Grad Zagreb uistinu živi s nama, sa Zagreb Auto Showom, pa tako zajedno i mi i naši izlagači, njih 463 iz 34 zemlje, svi sponzori i partneri uključeni u njegovu pripremu, dajemo i ove godine najbolje od sebe”, kaže Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma najavljujući najveću ovogodišnju sajamsku priredbu. “Salon će zauzeti sve raspoložive smještajne kapacitete, ukupno 70.000 četvornih metara izložbene površine raspoređene u 14 paviljona i na otvorenom prostoru. Od ukupno prisutnih 85 brendova automobila, motocikala i gospodarskih vozila imamo 133 premijere i ponovno ukupno najbogatiji prateći program ikada”, istaknula je Dina Tomšić.

Festival auto branše

Očekivanja Zagrebačkog velesajma od ovog događanja su velika, pa tako vjeruju kako je moguće ponoviti posljednje rezultate ovog bijelnalnog sajma pa čak ga i premašiti s brojkom od 150.000 posjetitelja. Zagreb Auto Show projekt je od posebnog gospodarskog i društvenog značaja i kao takav uživa punu potporu Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića. “Zagreb Auto Show je od neprocjenjive važnosti za gospodarstvo, turizam i ugostiteljstvo Grada Zagreba. Stoga, pozivam naše građane i drage goste da posjete Zagrebački velesajam i ovogodišnji Auto Show kako bi dali podršku izlagačima i domaćim proizvođačima vezanima uz autoindustriju te tako potaknuli daljnji razvoj ove za sve nas izuzetno važne gospodarske grane”, istaknuo je Bandić.

Ivo Ivančević, predsjednik Udruženja trgovine motornim vozilima pri Hrvatskoj gospodarskoj komori kaže kako je Zagreb Auto Show bio veličanstven i prije dvije godine, a vjeruje da će ove godine biti još veličanstveniji. “Broj premijera je rekordan i Zagreb Auto Show je festival auto branše u Hrvatskoj i to u vrijeme kada zahvaljujući promjenama u poreznoj politici i trošarinama broj prodanih novih vozila bilježi velike stope rasta”, naglasio je Ivančević.

U protekla tri mjeseca zabilježen je ozbiljan rast prodaje motornih vozila, pa se ne čini nemogućim rast na godišnjoj razini od čak tridesetak posto. 

Bogat prateći program

Pored reprezentativnog izlagačkog programa na sajmu će se održati mnoga adrenalinska natjecanja na tri poligona. Na otvorenom prostoru sjeverno od paviljona 6 održat će se enduro motociklističko natjecanje na sportskim motorima koje se sastoji od više različitih prepreka (drvo, kamen, voda...). Poligon automodelara bit će kod ulaza istok 2 a na pisti iza paviljona 15 bit će slobodne vožnje buggy modela. Na otovorenom prostoru kod paviljona 11 na poligonu Brzi i žestoki očekuju nas dva natjecanja, dvije vrste pokaznih vožnji za posjetitelje, stunt/kaskaderski show i koncert. Defile oldtimera održat će se 14. travnja od Trga bana Josipa Jelačića do Zagrebačkog Velesajma. U paviljonu 11a moći će se razgledati povijesna - starodobna vozila u vlasništvu članova Oldtimerskog kluba Zagreb, a u paviljonu 11c povijesna - starodobna vozila VW Buba kluba Zagreb i kluba Eppur si muove iz Umaga. Novost za posjetitelje željnih aktualnih informacija je otvorena pozornica paviljona 5 gdje će se u formi talk showa govoriti o novostima iz svijeta auto industrije.

Krešimir Sočković

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb