e-Privredni

A+ A A-

Novi pogon tvrtke Mihoković

U Poduzetničkoj zoni Pisarovina svoje nove proizvodne pogone otvorila je tvrtka Mihoković metal solutions. Riječ je o obiteljskoj tvrtki koju više od 25 godina vodi Stjepan Mihoković sa suprugom Anom i troje djece. Mnogi zahtjevni i inženjerski kompleksni projekti potiču tim Mihoković na daljnje inovacije i ulaganja u tehnologiju proizvodnje. Od male tvrtke prerasli su u prepoznatljivi domaći metalurški brend s više od 40 zaposlenih.
"Realizacijom projekta Mihoković metal solutions povećat će prostorne i tehničke kapacitete, kvalitetu rezanja i finalizaciju te skratiti rokove isporuke. Naravno, ovime se podiže i standard kvalitete proizvoda, povećava produktivnost poduzeća, a samo širenje asortimana proizvoda i usluga znači i otvaranje novih radnih mjesta“, izjavio je tehnički direktor Stjepan Mihoković.

Tvrtka se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova, dok je samo poslovanje podijeljeno u tri glavna smjera: proizvodi, usluge i projekti.  Za sada imaju četiri proizvodne linije koje većinom prodajemo na domaćem tržištu. Najveći dio poslovanja čine im poslovi koje odrađuju za velike kompanije, te se često pojavljuju kao outsourcing partneri koji pružaju podršku u proizvodnji. Projektni dio poslovanja ima najveći rast i podrazumijeva izradu proizvoda prema dizajnu ili crtežu partnera, gdje se razrađuju tehnički detalji, ali se nerijetko sudjeluje i u razvoju proizvoda. 
Ukupna vrijednost projekta povećanja prostornih kapaciteta i jačanja tehnološke opremljenosti iznosi 8.544.602,37 kuna, a iznos sufinanciranja Europske unije je nešto veći od 3,6 milijuna kuna. Sredstva su dobivena iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Projektom je sagrađena proizvodna zgrada od 1100 metara četvornih, nabavljen fiber laser za rezanje metala i cijevi i strojevi potrebni za posluživanje lasera kao što su viličar, kompresor i dizalica s vakuum sistemom za dizanje ploča i postavljanje na mjesto rezanja.
"Planovi za 2019. su jasni i svakako izvedivi: povećati prostorne i tehnološke kapacitete za 58 posto, produktivnost povećati za 15 posto, efikasnost procesa rezanja metala povećati za 40 posto, prihode od izvoza za 30 posto, a također i zapošljavanje i edukaciju novih djelatnika te stupanj energetske učinkovitosti i zašite okoliša“, rekla je direktorica prodaje i marketinga Marina Mihoković. (I.G.)

Hitovi: 877

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb