e-Privredni

A+ A A-

Valamar Riviera svim djelatnicima jamči neto primanja od minimalno pet tisuća kuna

Valamar Riviera, najveći poslodavac u hrvatskom turizmu, odlučila je povećati plaće i jamčiti minimalna neto primanja u iznosu od 5000 do 7500 kuna. Odluku o povećanju minimalnih primanja s 4000 na 5000 kuna za sve djelatnike, tzv. Valamar jamstvo, Uprava Valamara donijela je u dogovoru sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije. Odluka  stupa na snagu s 1. travnja.

U dogovoru sa socijalnim partnerima, Valamar će u potpunosti porezna rasterećenja za sezonski rad uložiti u povećanje neto primanja djelatnika. Tako će od travnja 2018. godine, svi djelatnici koji rade puno radno vrijeme imati zajamčena primanja od minimalno 5.000 kuna do 7.500 kuna mjesečno. Osim samog povećanja neto primanja, sezonskim radnicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz svih krajeva Hrvatske osiguran je kvalitetan smještaj uz tri topla obroka dnevno na trošak poslodavca.

Valamar ove sezone otvara četvrti hotel za zaposlenike pod nazivom Kuća Valamar. U Rapcu, na otoku Krku i u Poreču sezonski radnici bit će smješteni u hotelima za zaposlenike Kuća Valamar gdje ih čekaju novouređene sobe i apartmani s vlastitim kupaonicama, zajedničkim prostorijama za odmor i druženje, kao i brojne druge pogodnosti.

"U procesu smo zapošljavanja sezonskih radnika za ovu godinu i zadovoljni smo činjenicom da nam se velik broj djelatnika vraća i da je interes za rad u Valamaru iz godine u godinu sve veći. Samo u hotele za zaposlenike u zadnje dvije godine uložili smo više od 60 milijuna kuna. Porezno rasterećenje davanja za smještaj i topli obrok u potpunosti smo usmjerili na povećanje plaća svih djelatnika, a osigurali smo i dodatna sredstva za postizanje minimalnih primanja od 5.000 kuna neto. U Valamaru su djelatnici jednako važni kao i gosti, te nastavljamo ulagati u materijalna prava, uvjete rada, ali i edukaciju nužnu za razvoj njihovih karijera", ističe Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove. 

Sezonci u Valamaru imaju na raspolaganju kontinuirane edukacije i treninge, priliku za nagrade u okviru 18 programa nagrađivanja te mogućnosti napredovanja i razvoja karijere u svim segmentima turističkog poslovanja. Sezonski posao prvi je korak prema stalnom cjelogodišnjem poslu i razvoju karijere u najvećoj turističkoj kompaniji u zemlji. Valamar je za 2018. godinu osigurao 1200 ugovora za stalnog sezonca i 400 novih ugovora za stalni radni odnos. Valamar je najveći poslodavac u hrvatskom turizmu koji će ove godine zapošljavati 6600 djelatnika i otvoriti čak 600 novih radnih mjesta u 30 hotela i 15 kampova od Istre i Kvarnera do Dubrovnika.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb