e-Privredni

A+ A A-

VTP projekt menadžere educira za vođenje poslova i projekata na svim kontinentima

WU EXECUTIVE ACADEMY

Global Executive MBA program

VTP projekt menadžere educira za vođenje poslova i projekata na svim kontinentima

Živimo u svijetu u kojem sve veći broj tvrtki radi na složenim, prekograničnim projektima čiji uspjeh uglavnom ovisi o učinkovitosti heterogenih timova. Njihovi članovi međusobno surađuju u različitim vremenskim zonama, na različitim kontinentima i kulturama. Kako bi uspješno funkcionirale, takve zajednice poznate kao virtualni timovi koji zahtijevaju razvoj posebnih vještina. Projekt Virtual Team Project (VTP), sastavni je dio poslovne škole WU Executive Academy, odnosno njenog WU Vienna Global Executive MBA programa koji menadžere educira i priprema za vođenje prekograničnih projekata što sve češće za osobe na izvršnim funkcijama i tvrtke postaje faktor uspjeha.

Projekt The Virtual Team Project godinama je sastavni dio programa Global Executive MBA što poslovnu školu WU Executive Academy svrstava među rijetke ustanove za izvršno obrazovanje koje polaznicima omogućuju ovu inovativnu edukacijsku metodu. 

U sklopu 21 tima na složenim projektima radi 120 polaznika MBA programa u suradnji s tri vodeća sveučilišta iz Europe, Azije i SAD-a. Kako bi doprinijeli zajedničkom radu i razmišljanju na globalnoj razini Carlson School of Management u Minnesoti i College Lingnan na Sveučilištu Sun Yat-Sen u Guangzhou, partnerske institucije poslovne škole WU Executive Academy, također su čvrsto uvrstile VTP u svoje nastavne planove i programe. VTP je šestomjesečni projekt. Na kraju programa se sve ekipe sastaju u SAD-u gdje žiriju stručnjaka prezentiraju rezultate svog rada.

Bliska suradnja kroz tri kontinenta i vremenske zone 

"Ono što virtualne timove čini posebnima jest da  polaznici različitih MBA Executive  programa na tri kontinenta i tri vremenske zone udružuju snage kako bi radili na projektu bez da su fizički na istom mjestu. Članovi tima se osobno neće sastati sve dok projekt ne završi. Budući da je okolnost osobito izazovna polaznici će morati iskoristiti sva znanja i vještine kako bi se uspješno nosili s ovom složenom i zahtjevnom zadaćom", objašnjava prof. dr. Barbara Stöttinger, dekanica poslovne škole WU Executive Academy.

"VTP osobama na izvršnim funkcijama bez prethodnog iskustva rada izvan nacionalnih ili europskih konteksta pruža predivnu priliku da osobno iskuse kako globalni posao može biti izazovan te da uvide kako složenost projekata eksponencijalno raste kada ih se svede na  međunarodnu razinu – pri ovome mislim samo organizacijske aspekte, dok projekti uključuju mnogo više od organizacije. Ipak, najsuvremeniji komunikacijski alati (Skype, Connect, telepresence i sl.) omogućuju uspješnu provedbu projekata bez da se osobno sastanemo s našim suigračima", rekao je Holger Peter Stupar bivši polaznik programa Global Executive MBA iz Hrvatske.

Pri odabiru polaznika koji će biti dio timova posebna pažnja je usmjerena na maksimiziranje kombinacije industrija i sektora iz kojih dolaze, kao i bogatstvo iskustva i perspektiva.

Tijekom projekta polaznici koriste najsuvremeniju online platformu koja promiče učinkovito i interaktivno radno iskustvo, dok su profesori i ostali stručnjaci uz njih cijelo vrijeme i daju im podršku i usmjerenja.

Timski duh za najveći uspjeh

Iskustvo pokazuje da najbolje funkcioniraju timovi koji slijede pravila suvremenog upravljanja projektima. U ovom je kontekstu vrijeme od presudne važnosti. Zadnjih je godina postalo jasno da se timovi koji se sastaju i drže plana, kao i liste odgovornosti i zaduženja više uživaju u radu na projektu i kasnije konkretnije i bolje iskorištavaju stečeno iskustvo. S obzirom da je MBA 14-mjesečni program jasno je da je vrijeme nešto što je iznimno važno.

"Kad sam krenuo na VTP, već sam radio na međunarodnoj razini i provodio projekte s virtualnim timovima. Ono što je u ovom slučaju predstavljalo izazov jest nepostojanje hijerarhijskih struktura. Bili smo primorani raditi kao ravnopravni partneri no nismo imali luksuz prolaziti 'demokratski proces' kada bi trebalo donijeti neku odluku. Svatko je imao priliku pokazati svoje vještine te je naknadno vrednovan na temelju rezultata koje je postigao. Nije bilo opravdanja, bolovanja ili isprike bilo koje druge vrste: radili smo na zajedničkom cilju i svi su od sebe davali i činili najbolje što znaju. S obzirom na to naši najveći pokretači bili su orijentiranost na rezultat i postizanje cilja, a naša najveća 'valuta' bili su stručnost i predanost.  iVoting, koji sada koriste tvrtke kao što su American Express ili Nokia je rezultat našeg rada", objašnjava Harald Trautsch, Global Executive MBA alumni i autor iVotinga.

Izazovi stvarnog svijeta i kreativna rješenja

Kad je riječ o kvaliteti i kreativnosti neki su projekti uistinu izvanredni te su impresionirali profesore i menadžere. Nije neobično za polovnjake da VTP koriste kao polazišnu točku za projekte koji ne samo da su objašnjeni u teoriji već su realizirani u praksi.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb