e-Privredni

A+ A A-

Silvija Jonjić nova predsjednica Zajednice za industrijski dizajn

Na izbornoj skupštini Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore na dvogodišnji mandat izabrano je novo vodstvo. Nova predsjednica Zajednice je poznata hrvatska industrijska dizajnerica Silvija Jonjić ujedno i direktorica tvrtke Ergoproxi, a skupština je izabrala i novo Vijeće Zajednice za industrijski dizajn.

U njega su uz predsjednicu Zajednice i podpredsjednicu Nikolinu Jelić, ušli i dizajneri Ksenija Jurinec, Tatjana Kos iz Hrvatskih interijera, Lidija Mikluš iz Lilipop Designa, Jakov Šrajer, Maja Mesić iz Boya, Alica Pancer, Mia Veselčić iz Era Grupe, Ada Kezić iz A1 Formata, Karolina Borković iz Accessusa, Ivan Littvay iz Aleph Designa i Ivana Reić iz Trifoliuma.

Nova predsjednica Zajednice za industrijski dizajn Hrvatske gospodarske komore je najavila nove korake u radu Zajednice koja će raditi na osnivanju Hrvatske komore dizajna, revitalizaciji rada Zajednice te suradnji s Panonskim drvnim centrom kompetencije kao i raditi na pronalasku adekvatnog galerijskog prostora za promoviranje rada Zajednice i njenih članova.

"Moja glavna misao vodilja kao predsjednice Zajednice je stvoriti bolje okruženje za industrijski dizajn. Većina našeg gospodarstva još uvijek ne zna kakav utjecaj ima industrijski dizajn na hrvatsko gospodarstvo i to je nešto što treba mijenjati. No s druge strane i sami dizajneri trebaju raditi na tome da steknu znanja koja će im omogućiti da plasiraju proizvod na tržište. Dizajneri su oni koji trebaju mijenjati stanje i promišljajući ostvarivati ono što treba učiniti ne očekivati da nam netko stvori okružje za rad", ističe Silvija Jonjić. 

 Krešimir Sočković

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb