e-Privredni

A+ A A-

20 milijuna eura za financiranje poduzetnika

Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska poštanska banka (HPB) potpisale su Sporazum o kreditu vrijednom 20 milijuna eura. 

Kreditna linija je namijenjena malim i srednjim poduzećima - tvrtkama koje imaju do 250 zaposlenih kao i srednje kapitaliziranim poduzećima (MidCap), od 250 do 3.000 zaposlenih. Krediti su predviđeni za financiranje investicija i trajnih obrtnih sredstava s razdobljem otplate do 10 godina i počekom od tri godine.

Riječ je o prvom kreditu EIB-a Hrvatskoj poštanskoj banci čime europska institucija povećava broj partnera u Hrvatskoj, a HPB-u omogućava nastavak povećanja kreditnih aktivnosti uz zadržavanje povoljnih uvjeta za poduzetnike.

"Drago nam je da se naše poslovanje u Hrvatskoj nastavlja širiti i da se povećava broj institucija s kojima surađujemo. Partnerstvo EIB-a s bankama u Hrvatskoj i suradnja koju započinjemo s Hrvatskom poštanskom bankom omogućava dugoročnu financijsku podršku hrvatskim kompanijama i provedbu njihovih projekata što je naš zajednički interes", kazao je potpredsjednik Europske investicijske banke Dario Scannapieco.

Tomislav Vuić, predsjednik Uprave Hrvatske poštanske banke, najavio je kako će 2018. za HPB biti godina ulaganja u poduzetništvo te iskazao zadovoljstvo stjecanjem novog partnera u ostvarenju tog cilja. "Za nas je veliko zadovoljstvo poslovati s EIB-om. Kreditna linija koju potpisujemo s EIB-om početak je suradnje kojoj je svrha omogućiti uspješniji razvoj poduzetništva u Hrvatskoj uz povoljno financiranje za naše klijente te vjerujem da ćemo je nastaviti", istaknuo je.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb