e-Privredni

A+ A A-

Online samopomoć za sve životne odluke

Ramiro tvrtka za poslovno savjetovanje, dugi niz godina jedna od vodećih hrvatskih konzultantskih tvrtki u području primjene psihologije u organizacijskom i osobnom razvoju te upravljanju ljudskim potencijalima, predstavila je prošli tjedan online program Ramiro Moj life coach. Riječ je o programu na hrvatskom jeziku za samopomoć u rješavanju životnih problema, usvajanju poželjnih navika, donošenju kvalitetnih odluka i općenito osobnom razvoju. Program Ramiro Moj Life coach razvili su stručnjaci - psiholozi tvrtke Ramiro uz tehničku podršku tvrtke Web Marketing i uz pomoć EBRD-a jer je taj program prepoznat kao važan i koristan za unapređenje kvalitete života.

Kako kažu u Ramiru, ovaj je program nastao kao odgovor na sve veću potrebu suvremenog čovjeka za stručnim vodstvom kroz životne izazove. “Svakodnevica sastavljena od poslovnih ciljeva, obiteljskih obveza, potrebe za uspostavljanjem poslovno-privatne ravnoteže, nužnosti odbacivanja nezdravih navika i njihove zamjene onim zdravima, planiranje karijere, održavanje partnerskih i prijateljskih odnosa, odgoj djece..., pred nas stavlja brojna pitanja na koja trebamo pronaći kvalitetan odgovor”, ističe direktorica Ramira Tanja Pureta.

 

 

 

“Ovaj je program osmišljen upravo kao pomoć svim ljudima u rješavanju svakodnevnih izazova, tako da osobu strukturirano vodi kroz osvještavanje važnih životnih područja i postavljanje jasnih ciljeva u svakome od njih. Dodatno, omogućuje analizu konkretnih životnih problema, dolazak do njihovih pravih uzroka i odabira najboljih rješenja. Prolaskom kroz proces osoba se počinje osjećati sve snažnije i motiviranije za provođenje novih odluka koje će joj unaprijediti kvalitetu života”, pojašnjava Tanja Pureta.

Konkretan alat za osobni razvoj

Ramiro Moj life coach dostupan je korisniku u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu, unutar razdoblja na koje se pretplatio, tako da može planirati rad na vlastitom razvoju kada mu to najbolje odgovara. U potpunosti je prilagođen i mobilnim uređajima što njegovu dostupnost i korisnost čini još većom, a dostupan je za online kupovinu na www.ramiro.hr. Korisnicima je omogućeno i korištenje potpuno besplatnog programa Ramiro Mapa života za procjenu zadovoljstva u njima važnim životnim područjima i postavljanju ciljeva za njihovo unapređenje.

Marija Sitar konzultantica je i vlasnica tvrtke Calluro koja se bavi pripremom i provedbom projekata financiranih iz EU fondova, razvojem poslovanja malih i srednjih poduzetnika te sudjeluje kao predavačica i trenerica na edukacijama iz područja EU fondova i leadershipa. Prema njezinim riječima, ovaj program je sjajan spoj znanja i iskustava iz područja psihologije, vještina rada s ljudima i tehnologije, sve zajedno pretočeno u vrlo konkretan i dostupan alat za osobni razvoj. “Meni osobno pomogao je razriješiti određene dileme te u donošenju važnih odluka, pa ga stoga mogu preporučiti i drugima”, istaknula je Marija Sitar. 

Krešimir Sočković

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb