e-Privredni

A+ A A-

Radoš: ulaganjem u nove generacije poduzetnika ulažemo u budućnost

Hrvatska gospodarska komora donacijom od 10 tisuća kuna sufinancirala je dio troška putovanja mladih robotičara na međunarodno natjecanje iz edukacijske robotike, koje je dio World Education Robotics natjecanja u Šangaju, a koje se održava od 15. do 22 studenoga.  

"Smatramo da treba pomoći mladima da pokažu svijetu što znaju. Snažno se zalažemo za uvođenje dualnog obrazovanja i da ljudima pokažemo kakav potencijal imaju naši učenici. Nama je u interesu da se aktivno uključimo u pomoć mladim znanstvenicima da nađu investitore u svoje projekte jer s tim stvaramo bazu znaju i novu generaciju poduzetnika u Hrvatskoj", kazao je potpredsjednik HGK za industriju, IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš, ispraćajući dvojicu mladih robotičara iz OŠ Julija Klovića – Dina Plečka (8. r.) i Vida Martina Lulića (7. r.).

Plečko i Lulić su inače bili i državni prvaci u robotici, a ovom prigodom su predstavili svoje nagrađene radove u kojima su programiranjem rješavali složene probleme.

"Ovaj robot na kojem radimo ima više programa koje možemo mijenjati, a na samom natjecanju dobivamo i zadatak iznenađenja koji rješavamo u realnom vremenu. Bit će teško i konkurencija je velika, ali nadamo se prvom mjestu", objasnio je Dino Plečko. 

"Iznimno smo zahvalni na donaciji jer smatramo da je velika stvar poslati našu djecu na jedno ovako važno svjetsko natjecanje u robotici. Sutra će ovi učenici biti istaknuti inženjeri, znanstvenici ili izumitelji, tako da je ovo zapravo ulaganje u našu zajedničku budućnost", zaključio je ravnatelj OŠ Julije Klović, Ivo Kljajo.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb