e-Privredni

A+ A A-

Sport Fest prvi put na Zagrebačkom velesajmu

 

Sajam sporta Sport Fest koji se održava na Zagrebačkom velesajmu otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zahvalivši na početku svog govora svim sportašima, bivšim, sadašnjim i budućim, na svemu što su učinili u promociji naše zemlje i zdravog načina života.

“Ako igdje ima one prave, pozitivne strasti i ljubavi, to je u sportu. Ni jedan posao se ne može raditi ako niste 100 posto unutra, a naročito je to slučaj sa sportom. Sportašima želim puno uspjeha, a danas odavde šaljemo poruku da želimo biti bolje društvo, da imamo puno strasti i ljubavi jedni prema drugima, kao i sami sportaši”, poručio je Bandić.

Sport Fest se ove godine održava prvi put i jedinstvena je manifestacija koja posjetiteljima omogućuje upoznati sve sportove na jednom mjestu. U V. paviljonu Zagrebačkog velesajma predstavlja se oko 90 izlagača, bit će prezentirano više od 60 sportskih saveza i demonstrirano oko 50 sportova. Posjetiteljima će na raspolaganju za bilo kakva pitanja stajati vrhunski sportski stručnjaci, a moći će upoznati i naše najuspješnije sportaše te ih iz prve ruke vidjeti u akciji.

Dina Tomšić, voditeljica podružnice Zagrebački velesajam, istaknula je kako se za njih kao domaćine radi o jednom zaista posebnom događaju. “Za nas je to danas specifična svečanost, prvi put smo u partnerstvu s tvrtkom AB Sport Consulting organizirali sportski sajam. Ako je itko na najbolji način ispromovirao našu državu, onda su to sportaši pa im iskreno zahvaljujem na tome. Važnost ovog projekta očituje se ne samo u predstavljanju velikog broja izlagača već i u tome da zajednički promičemo kulturu bavljenja sportom”, poručila je Dina Tomšić, a s njom se složio i Darko Vučić iz Središnjeg državnog ureda za sport.

“Nedavno je obilježen Europski tjedan sporta kroz koji smo pokušali staviti naglasak na nedovoljnu tjelesnu aktivnost građana. Poražavajući podaci o neaktivnosti naših ljudi govore o nezdravom načinu života i upravo ovaj sajam treba svima nama biti putokaz kako mijenjati svijest i navike svih, a naročito mladih. Moramo svima dati šansu da se pokrenu, radi vlastitog zdravlja”, kazao je Vučić.

Za svakog ponešto

Tijekom četiri dana trajanja sajma Sport Fest svatko zainteresiran za sport uistinu može pronaći nešto za sebe i okušati se u raznim aktivnostima. Događaj je posložen tako da se sastoji od zabavnog, sajamskog i konferencijskog dijela, tako da će uz zabavu za posjetitelje osigurati i dobru platformu za B2B druženje poduzetnika vezanih uz branšu. Jedna od njih je i Morena Makar iz samoborske tvrtke Makar koja se bavi proizvodnjom čarapa. Morena je inače snowboarderica koja je predstavljala Hrvatsku na Zimskoj olimpijadi u Sočiju, a to sportsko iskustvo sada koristi u biznisu. Na Sport Festu predstavlja svoj brend specijaliziranih sportskih čarapa Dogma s kojim se već etablirala na domaćem tržištu pa sada cilja na širenje u inozemstvo. “Brend Dogma je nastao 2013. godine kao rezultat mojeg dugogodišnjeg bavljenja sportom i obiteljske tradicije u proizvodnji čarapa. Iz godine u godinu se širimo i rastemo, trenutno imamo liniju proizvoda za trčanje, biciklizam, skijanje, boardanje, planinarenje… Čarape su napravljene od funkcionalnih materijala, testirali su ih profesionalni sportaši i zasad imamo samo pozitivne povratne informacije što nas veseli i tjera u nova ulaganja u razvoj”, objasnila nam je Morena Makar.

Njen štand odličan je primjer spoja biznisa i sporta, a posebno veseli to što nije jedina. U kratkom obilasku sreli smo dosta malih poduzetnika koji su vodili razgovore s potencijalnim partnerima i doživjeli općenito živahnu sajamsku atmosferu. Stoga se, čak i ako niste zaluđeni sportom, možete lijepo provesti na Sport Festu, makar kao navijač, uz dobru hranu i piće. 

Miro Soldić

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb