e-Privredni

A+ A A-

Trogir postao bogatiji za novi trgovački centar i dom DVD-a

Trogir je odnedavno bogatiji za novi trgovački centar - Marisa. Projektantski biro Kap4 u ovom je projektu uz izgradnju trgovačkog centra u samo 14 mjeseci izveo i izgradnju novog vatrogasnog doma Trogir ukupne bruto površine od oko 2000 četvornih metara, rekonstrukciju i proširenje prilazne prometnice domu DVD-a s istočne strane te izgradnju gradske vodovodne instalacije u dužini od 200 metara. Imajući u obzir opseg radova, može se zaključiti da je riječ o projektu puno šireg značaja za grad pa čak i okolicu od samog prodajnog prostora.

Trgovački centar Marisa prostire se na četiri etaže i dvije podzemne etaže garaža. Ukupna površina centra je cca 23.000 četvornih metara, od čega je više od 16.000 četvornih metara prodajne površine i malla, dok preostali dio čine prostori garaža i pratećih tehničkih prostora.

Unutar centra tako se nalaze lokali s robom široke potrošnje, tekstila i tehničke opreme, a na trećem katu, s kojeg se pruža predivan pogled prema gradu Trogiru i moru, nalaze se ugostiteljski sadržaji te teretana i dječja igraonica. Centar karakterizira veliki višeetažni ulazni prostor te trgovačke ulice/galerije koje se razvijaju oko centralnog svjetlarnika.

"Iz svakog dijela centralnog malla pruža se pogled na grad i more čime je ostvareno prožimanje vanjskog i unutarnjeg prostora i na to smo posebno ponosni. Centar je položen iznad budućeg planiranog trajektnog pristaništa u Trogiru, a nudi trgovačke, sportsko-rekreativne, obiteljske i gastronomske sadržaje. Zbog toga vjerujem da će trgovački centar Marisa postati omiljeno odredište za urbano opuštanje, a dom DVD-a, naravno, služit će unapređivanju sigurnosti šireg područja, kao i edukaciji novih vatrogasnih kadrova. Svojom pozicijom i oblikovanjem trgovački centar Marisa sigurno će biti jedna od karika razvoja života i urbanizma grada Trogira", izjavio je direktor tvrtke Kap4 Nikola Miletić.

 

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb