e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske

Poznati hrvatski gastro stručnjak Rene Bakalović i jedan od najčitanijih hrvatskih gastro blogera Domagoj Jakopović Ribafish, samo su neki od sudionika Turističkog foruma kontinentalnog turizma Hrvatske na temu Gastronomija – turistički proizvod Hrvatske, koji se 13. i 14. rujna održava u Vinkovcima. 

Hotelijeri, ugostitelji, chefovi i novinari koji prate gastronomiju i turizam iz čitave Hrvatske pokušat će odgovoriti na pitanja je li gastronomija turistički proizvod Hrvatske i je li dovoljno da tanjuri budu prepuni okusa, mirisa i boja? 

Organizatori 7. Turističkog foruma su Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar.

"Prvog dana foruma razmijenit će se iskustva na području gastronomije kao turističkog proizvoda iz perspektive gospodarskog sektora, hotelijera i ugostitelja, sustava turističkih zajednica i obrazovanja. U svojim izlaganjima predavači će podijeliti svoja iskustva na koji način su hranu kao inspiraciju pretvorili u konkurentsku prednost objekta, destinacije ili cijelu svoju karijeru posvetili istraživanju kulture hrane. Drugog dana planirana je panel diskusija na temu Domaća hrana u turističkoj ponudi. Turistički forum prigoda je da iz naše županije, poznate po bogatoj trpezi i vrhunskim vinima, pošaljemo poruku svim dionicima hrvatskog turizma, koliko je važna gastronomija i njezina promocija u turističkoj ponudi", istaknula je Rujana Bušić Srpak, direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Direktor Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Vukovar, Ivan Marijanović, istaknuo je značaj Turističkog foruma u umrežavanju i razmjeni iskustava unutar sektora turizma i ugostiteljstva, a s ciljem daljnjeg jačanja ovog dijela gospodarstva.

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb