e-Privredni

FOTOGALERIJA: ZBF 2018

A+ A A-

ZG Wine&Food i međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles

Veliki specijalizirani međunarodni festival pjenušavih vina Zagreb Bubbles održat će se prvi put u Zagrebu i to 3. lipnja u Galeriji Klovićevi dvori. Između stotinjak izlagača posjetiteljima će se osim najboljih domaćih pjenušavih vina predstaviti i neki od najboljih stranih pjenušaca koji su dostupni na hrvatskom tržištu, uključujući i petnaestak šampanjskih kuća. “S obzirom na to da u Hrvatskoj postoji više od 140 registriranih proizvođača pjenušavih vina, a u trgovinama je dostupno više od 500 raznih domaćih i stranih etiketa pjenušaca, riječ je o jednom od najbrže rastućih segmenata vinske industrije”, naglasili su Dražen Lazić i Dean Radinović, organizatori festivala Zagreb Bubbles. Dodali su kako je cilj tog festivala uspostaviti što kvalitetnije poslovne kontakte vinara i posjetitelja, primjerice vlasnika restorana i barova, sommeliera, distributera, predstavnika trgovačkih lanaca, ali i kupaca. U danima koji prethode samom festivalu održat će se i nekoliko vinskih radionica, među kojima se ističu radionice s plešivičkim pjenušcima na kojima će sudjelovati neki od najboljih vinara. Jedna takva radionica održat će se 1. lipnja u restoranu Apetit City te vinska večera s vinarijom Antinori.

U ponudi vina iz arhivske berbe

Da se sve ne zadrži samo na pjenušavim vinima, u petak 2. lipnja u Klovićevim dvorima će se održati Fine Wine Tasting na kojem će gosti moći kušati selekciju vina u izboru organizatora od oko 150 vrhunskih domaćih i stranih etiketa dostupnih na hrvatskom tržištu, uključujući i neke arhivske berbe i raritete. Za tu večer neće se prodavati klasične ulaznice već tvrtka Entrio uvodi inovativni elektronski bezgotovinski sustav naplate Glownet, kroz koji će posjetitelji po kuponskom principu plaćati vina koja kušaju, i to u mjeri od 0,05 litara.

Uz Zagreb Bubbles, na platou Gradec će se od 26. svibnja do 11. lipnja održavati tzv. restoranski festival ZG Wine&Food na kojem će gostima svoju ugostiteljsku ponudu predstaviti sedam vodećih gradskih restorana koje će pratiti neki od najboljih hrvatskih vinara. Svake večeri organizirat će se i bogati glazbeni program uz brojne koncerte i nastupe DJ-a na festivalskoj pozornici s otvorenim pogledom na grad i zagrebačku katedralu. Festival ZG Wine&Food podupiru Turistička zajednica grada Zagreba i Hrvatska gospodarska komora. 

Sanja Plješa

Privredni vjesnik d.o.o. Kačićeva 9 Zagreb